StoryEditorOCM
Crna kronikaPU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Protekli tjedan zabilježeno sedam prometnih nesreća, 41-godišnjak 'napuhao' skoro dva promila

Piše PSD.
28. siječnja 2019. - 11:23
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 443 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 201 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 34 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 5 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 65 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,94 g/kg izmjerena je 41-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je, tijekom kontrole prometa, zaustavljen u ranim jutarnjim satima u subotu, 26. siječnja u mjestu Čibača u Župi dubrovačkoj. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 41-godišnjak je, uz optužni prijedlog, odveden na Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.
Izdvajamo slučaj 25-godišnjeg državljanina RH čije je prebivalište u BiH, a koji je u popodnevnim satima jučer, 27. siječnja u Čibači, pod utjecajem alkohola od 1,06 g/kg, prije stjecanja prava na upravljanje, teretnim vozilom prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.
27. travanj 2024 06:06