StoryEditor
Crna kronikaTJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Protekli tjedan zabilježene 22 prometne nesreće

Piše PSD.
23. srpnja 2018. - 16:36

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 22 prometne nesreće, od kojih 13 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe teže, a 17 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 9 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 883 represivne mjere od kojih izdvajamo 424 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine, 98 zbog nepropisnog zaustavnja i parkiranja, 82 zbog nekorištenja sigurnosnih pojasa, 68 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 20 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.
 


U današnjem priopćenju dostavljeni su podaci o prometnoj nesreći koja se dogodila u popodnevnim satima u petak, 20. srpnja, u ulici Iva Dulčića u Dubrovniku, kada je  teže ozlijeđena jedna osoba.

Naknadnim izvidima događaja utvrđeno je da je 51-godišnji vozač motocikla izvršio radnju skretanja na autobusnu postaju sa sjeverne strane kolnika, te potom započeo s radnjom uključivanja u promet na kolnik ulice Iva Dulčića u namjeri skretanja u Mostarsku ulicu, a da se pri tome nije uvjerio da navedenu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, poradi čega je u lijevi bočni dio njegova motocikla udario drugi motockl kojim je 24-godišnji vozač upravljao u istom smjeru, krečući se sjevernom kolničkom trakom. 51-godišnji vozač prvonavedenog motocikla pri padu je zadobio teže ozljede, dok je 24-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede. 51-godišnji vozač motocikla koji je skrivio ovu prometnu nezgodu bit će prekršajno procesuiran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Ispričavamo se 24-godišnjem motociklisti koji nije počinio prekršaj pretjecanja preko pune uzdužne crte kako je to navedeno u prvom priopćenju. 

 
    
 

#TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET
loading...

Izdvojeno

05. srpanj 2020 13:44