StoryEditorOCM
Crna kronikaPOČIVALI U MIRU

Proglašen je Dan žalosti u Općini Gradac nakon tragične pogibije Katarine i Stjepana

Piše DV
10. travnja 2024. - 09:47

Gradac je zavijen u crno. Sinoć su u strašnoj prometnoj nesreći poginuli brat i sestra, Stjepan i Katarina Đerek. Općinski načelnik Općine Gradac danas je na temelju članka 40. Statuta Općine Gradac donio odluku o proglašenju Dana žalosti na području općine Gradac.

Proglašava se Dane žalosti na području općine Gradac od 10. travnja 2024. godine do 13. travnja 2024. godine povodom tragične smrti Stjepana i Katarine Đerek. Dani žalosti obilježit će se spuštanjem zastava Republike Hrvatske na pola koplja na području općine Gradac. Tijekom Dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima. Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslove obavljaju primjereno Danima žalosti. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u službenom glasilu Općine Gradac „Službeni glasnik“, objavili su na svojoj stranici.

Katarina Đerek bila je maturantica Medicinske škole u Dubrovniku. Njezin brat Stjepan došao je po nju i skupa su se vraćali u Gradac. Ravnateljica Medicinske škole u Dubrovniku nije mogla ništa reći jer je shrvana i u suzama.

27. travanj 2024 14:27