StoryEditorOCM
Crna kronikaČETRDESETODIŠNJAK

Prešao je nekoliko granica bez problema da bi ‘pao‘ na graničnom prijelazu "Nova sela": Poljak za kojim je raspisana međunarodna tjeralica i Europski uhidbeni nalog u domovini je ‘napunio‘ dosje

Piše Ahmet Kalajdžić
7. srpnja 2022. - 18:59

Službenici Granične policije PU dubrovačko-neretvanske na Međunarodnom graničnom prijelazu "Nova sela" zaustavili su u utorak 5. srpnja u poslijepodnevnim satima osobno vozilo Opel Corsa poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao poljski državljanin P.H.S. (40). Graničnom kontrolom i uvidom u tzv. IS-evidenciju MUP-a utvrđeno je kako su za spomenutim državljaninom Republike Poljske raspisane međunarodna tjeralica i Europski uhidbeni nalog od strane njegove domovine koja ga potražuje zbog izdržavanja pravomoćno izrečene vremenske kazne u trajanju do dvije godine, dva mjeseca i 27 dana zatvora.

image

Granični prijelaz Nova Sela

Vlada Rh/Vlada Rh

Zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje narkotika kaznu je izrekla nadležna poljska pravosudna instanca. Kako smo neslužbeno doznali, Poljak je "u kućnoj radinosti" proizvodio amfetamin "speed", a jednako nelegalno bavio se i distribucijom hašiša.

image

Poljak je u "kućnoj radinosti" proizvodio amfetamine
 

Saša Burić/Cropix

U vozilu se nalazio samo on te je kao osoba s tjeralice u predvečerje priveden sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku koji mu je odredio ekstradicijski zatvor koji će trajati sve do trenutka izručenja. Glasnogovornik dubrovačkog Županijskog suda, sudac Pero Miloglav, rekao nam je kako se uhićenik suglasio s izručenjem, što znači da će izručenje uslijediti po skraćenoj pravosudnoj proceduri.

image

Zaplijenjeni hašiš iz jedne oid akcija policije u Dalmaciji

PU Splitsko-dalmatinska

Kako je Poljak uspio preći više državnih granica sve do BiH, pa i izlaznu kontrolu na susjednoj GP Bijača, nismo uspjeli doznati. No, ohrabruje činjenica da se GP Nova sela ponovno dokazala kao nepremostiva barikada za pripadnike međunarodnog krim- miljea.

27. travanj 2024 14:57