StoryEditorOCM

Predsjednik udruge iz Dubrovačko-neretvanske županije koja brine o životinjama osumnjičen za kazneno djelo

Piše DV
7. prosinca 2023. - 13:24

Predsjednik jedne udruge s područja Dubrovačko-neretvanske županije koja se bavi životinjama, od početka 2020. do kraja 2022. godine, na ime akontacija za materijalne troškove, sa žiro računa udruge u gotovini podigao 41.943,70 eura. Dio troškova, odnosno naknada, u ukupnom iznosu od 12.132,12 eura, ne se može povezati s radom udruge ili se odnosi na obračun naknade za inozemne dnevnice na koje osumnjičeni nije imao pravo ili na naknade na koje nije imao pravo, objavila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, taj se 48-godišnjak sumnjiči za dva kaznena djela i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i povredu vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga. Jedini je ovlašten za raspolaganje novčanim sredstvima udruge kojoj je prouzročio štetu.

Prema policijskom priopćenju, utvrđeno je da je osumnjičeni, kako bi opravdao podizanje gotovine odnosno trošenje novca sa žiro računa udruge, u poslovnim knjigama udruge evidentirao ukupno 67 nepotpunih i nevjerodostojnih putnih naloga. Sad mu slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

05. svibanj 2024 11:39