StoryEditorOCM
Crna kronikaVELIKA TUGA

Zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović: Zadnje riječi našeg Gorana bile su ‘Ja idem naprijed, pokušat ću ga prigasiti...‘

Piše AK
1. kolovoza 2022. - 12:14

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović izjavio je kako je situacija na požarištu danas solidna, ostat će ga čuvati tijekom dana a ako stanje ostane nepromijenjeno, moguće je i povlečanje s požarišta sutra:

- Znate, veći je problem od požara sada atmosfera u postrojbi, vlada neka letargija, ne znam kako ću podići ljudstvo - priznao je Krilanović i prisjetio se posljednjih riječi Gorana Komlenca s kojim su se kolege čule zadnji put jučer između 13.30 i 14 sati:

- Rekao je 'ja idem naprijed, pokušat ću ga prigasiti...' - prisjetio se tronuti zapovjednik Krialnović.

Prve neslužbene procjene govore o 87 hektara opožarene površine u požaru iznad Orašca. Na vatrenoj fronti vatrogasci su razvili 5 kilometara vatrogasnih cijevi, a požarište trenutačno čuva 30 gasitelja.

Iako je policijski očevid obavljen oko 1 sat ujutro, još uvijek nisu poznate okolnosti pogibije 42-godišnjeg vatrogasca Gorana Komlenca na požarištu iznad Orašca. Neslužbeno se može doznati tek da je jučer oko 12.20 sati, čim je primijetio požar, taj profesionalni dubrovački vatrogasac i pripadnik DVD-a Orašac odmah krenuo na teren vidjeti što se može učiniti. Sa sobom je navodno ponio voki-toki, no u jednom trenutku je s njim prekinuta veza.

Vatrogasci su za kolegom bezuspješno tragali cijelo nedjeljno poslijepodne, a i brojni pokušaji da ga dozovu mobitelom redom su propali.

03. svibanj 2024 05:10