StoryEditorOCM
Crna kronikaEKSKLUZIVNO DOZNAJEMO |

Prvostupanjski disciplinski sud u Splitu bivšeg načelnika PU dubrovačko-neretvanske Tončija Radibratovića oslobodio disciplinske odgovornosti!

Piše PSD.
21. svibnja 2020. - 13:33
Kako neslužbeno doznajemo, bivši načelnik Policijske uprave dubrovačko- neretvanske Tonći Radibratović danas je na glavnoj raspravi održanoj na prvostupanjskim Stegovnim policijskim sudu u Splitu oslobođen svake odgovornosti za optužbe u vezi počinjene teže povrede službene dužnosti. Radibratovića se teretilo da je nedoličnim ponašanjem u službi te izvan službe teško naštetio uglesdu policije.

Opis povrede radne dužnosti odnosio se na počinjenje kaznenog djela zbog kojeg je prijavljen, o riječ je o upućenim prijetnjama dvjema osobama iz policijskog sustava. Zbog istovjetne je kaznene prijave Radibratović sredinom ožujka bio lišen slobode te je neko vrijeme proveo i u istražnom zatvoru.

Naime, zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio mu je istražni zatvor u trajanju do 30 dana a sada ga je Stegovni policijski sud u Splitu oslobodio odgovornosti za navodne prijetnje.

Rješenje još nije pravomoćno, a to će postati ako tijekom idućih 15 dana ni jedna od stranki u postupku ne uloži žalbu.
26. travanj 2024 08:13