StoryEditorOCM
Crna kronikatrajalo je

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prijavila svoju zaposlenicu, kažu da je uzimala novac od vozačkih dozvola

Piše DV
28. lipnja 2023. - 15:17

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad svojom zaposlenicom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je zaposlenica, obavljajući poslove upravne referentice u jednoj od policijskih postaja Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, od 3. siječnja 2019. pa do 21. prosinca 2021. godine, zloupotrijebila svoje ovlasti prilikom izdavanja najmanje 98 vozačkih dozvola. 

Kako su priopćili iz PU DNŽ, ona je prilikom postupka izdavanja vozačkih dozvola od građana uzimala novac u gotovini i zadržavala ga za sebe, umjesto da ga je uplatila u Državni proračun RH u svrhu izdavanja vozačkih dozvola, a čime je sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist od 1.980,87 eura. Protiv osumnjičene je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta kaznena prijava.

Spomenuta državna službenica je udaljena iz službe do okončanja postupka pred službeničkim sudom.

02. svibanj 2024 23:49