StoryEditorOCM
Crna kronikaBILO JE POSLA ZA ‘PLAVCE‘

Policija uhvatila pijanog vozača (49) u Dubrovniku, broj promila je impresivan! 42- godišnjaka će vožnja bez registarskih oznaka u Metkoviću skupo koštati...

Piše Dv
26. veljače 2024. - 11:18

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a tri lakše ozlijeđene, dok je s materijalnom štetom zabilježeno šest prometnih nesreća

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 575 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 276 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 36 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 16 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 17osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 61 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i također 61 mjera poduzeta zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,08 g/kg izmjerena je 49-godišnjaku koji je u ponedjeljak, 19. veljače, u ranim jutarnjim satima u Dubrovniku zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa.

Vozač je upravljao vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, isključen je iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća kazna izrečena je u Metkoviću

U poslijepodnevnim satima u petak, 23. veljače, tijekom redovne prometne kontrole u Metkoviću zaustavljen je 42-godišnji vozač osobnog vozila bez registarskih oznaka.

Prometnom kontrolom je utvrđeno da vozač upravlja neregistriranim vozilom za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije te da ne posjeduje vozačku dozvolu i da mu je istekla valjanost osobne iskaznice.

Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Metkoviću uz prijedlog kazne zatvora u trajanju od 90 dana, novčane kazne od 1.500 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 23 mjeseca.  

Također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

26. travanj 2024 23:57