StoryEditorOCM
Crna kronikaILEGALNO PREKO GRANICE

Policija u Pločama spriječila krijumčarenje stranih državljana, uhićen 47-godišnjak

Piše dv
23. listopada 2023. - 13:59

U petak, 20. listopada, policijski službenici Mobilne jedinice granične policije – Jug, na području Ploča, zaustavili su osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin.

U vozilu se u svojstvu putnika nalazilo više stranih državljana koji u svojim putnim ispravama nisu imali utisnuti ulazni pečat Republike Hrvatske.

Vozač i putnici u vozilu su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako su strani državljani na nezakoniti način prešli državnu granicu između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, nakon čega su se, po prethodnom dogovoru sa spomenutim vozačem, ukrcali u njegovo vozilo s namjerom daljeg odlaska prema zemljama Zapadne Europe, za što je vozač trebao dobiti odgovarajuću novčanu naknadu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ 47- godišnji vozač je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu dok se prema stranim državljanima proveo postupak sukladno Zakonu o strancima. 

27. veljača 2024 03:39