StoryEditorOCM
Crna kronikaPRIOPĆENJE

Policija se oglasila o incidentu s migrantima i pucnjavi na granici s BiH

Piše Mario Pušić/JL
21. rujna 2023. - 14:23

Nakon što je Jutarnji list prvi objavio informaciju o pucnjavi na granici s BiH, o jučerašnjem događaju se oglasila karlovačka policija.

Potvrđuju da su "jučer oko 15.40 sati policijski službenici koji rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija na području općine Rakovica u mjestu Koranski Lug, čuli su nekoliko pucnjeva s teritorija Bosne i Hercegovine, a nakon što su grupu migranata spriječili u namjeri pokušaja nezakonitog prelaska državne granice i ulaska na teritorij Republike Hrvatske".

- Na lokaciji gdje su bili raspoređeni policijski službenici provedene su mjere i radnje prvog zahvata, uključujući i dokaznu radnju očevida kojima za sada nije bilo moguće nedvojbeno utvrditi dinamiku i okolnosti događaja. Napominjemo da nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen. Također, o ovim saznanjima obaviještena je i policija BiH te prema prvim informacijama nemaju saznanja o takvom događaju, kažu u policiji.

Odmah nakon događaja uspostavljena je mješovita ophodnja na strani Bosne i Hercegovine kako bi patrolirala na tom području od 19:00 do 07:00 sati te u tom vremenu nisu evidentirani nezakoniti migranti na području Koranskog Luga. Za napomenuti je kako ovo nije prvi put da hrvatski policijski službenici svjedoče pucnjevima na području BiH strane s obzirom na to da se radi o šumskom području u kojem se evidentiraju događaji i kaznena djela poput krivolova ili šumskih krađa, podsjećaju iz policije.

- No, u posljednje vrijeme primjećuju i određenu nervozu među krijumčarima i migrantima s druge strane granice jer zbog nemogućnosti nezakonitog prelaska državne granice dolazi do sukoba među njima. Samo u osam mjeseci ove godine Policijska uprava karlovačka kazneno je prijavila 284 krijumčara migrantima. Neovisno o tome, a s naglaskom na zaštitu sigurnosti, života i mira svih, policijski službenici PU karlovačke nastavljaju kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve okolnosti događaja, naglasili su u policijskom priopćenju.

28. travanj 2024 01:19