StoryEditorOCM
Crna kronikaKokain, marihuana...

Policija pronašla drogu kod 18 osoba, bila je namijenjena daljoj preprodaji

Piše K. F.
26. kolovoza 2024. - 14:03

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske kod 18 osoba su pronašli drogu. Radi se o devet hrvatskih i devet stranih državljana kod kojih je droga najvećim dijelom pronađena prilikom ulazne odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima te na području Ploča, Dubrovnika i Lastova.

Sva pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani prekršajno su sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga ili su kazneno procesuirani po Kaznenom zakonu.

PU navodi nekoliko slučajeva. Tako je pretragom stana 38-godišnjeg hrvatskog državljanina u Pločama pronađeno više vrsta droga. Pronađena je digitalna vaga s tragovima droge i manja količina marihuane, mateamfetamina i kokaina koja droga je bila pakirana u više manjih pakiranja i namijenjena daljoj preprodaji.

U Ublima na Lastovu 35-godišnji hrvatski državljanin zatečen je s većom količinom marihuane. Pronađeno je 210 grama, sumnja se da je bila namijenjena daljoj preprodaji.

Graničnom kontrolom na graničnom prijelazu Klek pronađena je marihuana i amfetamin. Naime, ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Klek u ranim jutarnjim satima 25. kolovoza pristupilo je osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku vozilo je, u suradnji s djelatnicima Carine, pretraženo te je pronađeno 87,4 g marihuane, gotovo 53 g amfetamin-speeda i manja količina konoplje za koju je utvrđeno da pripada njegovom suputniku, 30-godišnjem državljaninu RH.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja sva trojica hrvatskih državljana su kazneno prijavljeni za kazneno djelo neovlaštene proizvodne i promet drogama.

21. rujan 2024 05:20