StoryEditorOCM
Crna kronikaOdgovor zabrinutim roditeljima korčulanskih osnovaca

Policija o incidentu na autocesti: ‘PU dubrovačko-neretvanska aktivno surađuje s PU ličko-senjskom i zagrebačkom, o svemu ćemo obavijestiti zainteresiranu javnost‘

Piše Dora Lozica
13. svibnja 2023. - 18:15

Nakon što smo objavili kako su jučer, na odmorištu Zir u Lici gdje se nalazi i restoran Macola, dvojica muškaraca nudila četvrtašima s Korčule novac kako bi ih na silu ukrcali u automobil, dobili smo i službeno priopćenje PU dubrovačko-neretvanske.

„Nakon što smo zaprimili obavijest o događaju, policija se aktivno uključila u raspetljavanje slučaja pri čemu je ostvarena suradnja s PU ličko-senjskom i zagrebačkom koje su, na neki način, uključene u događaj. Budući da je izazvan interes javnosti, nakon što kriminalističko istraživanje bude u cijelosti gotovo, o utvrđenome ćemo obavijestiti zainteresiranu javnost“, poručili su.

Podsjetimo, tri četvrta razreda Osnovne škole Petar Kanavelić iz Korčule vraćali su se s terenske nastave u Gorskom kotaru. Stali su na odmorište na kojem su im se obratila dvojica starijih muškaraca nudeći novac, a neke su od njih i fizički pokušali na silu ukrcati u crni automobil marke Mercedes zagrebačkih tablica. Detalje priče pročitajte OVDJE.

Korčulanima je otprije generalno poljuljano povjerenje u lokalnu policiju, pa su u tom smjeru krenule i neke izjave i komentari uznemirenih roditelja.

„Nije mi jasno zašto nisu odmah zatvorili autocestu? Imali su tablicu automobila kojeg smo bez problema pronašli na internetu. Taj automobil nije registriran već pet mjeseci, prijavljen je na tvrtku, prije je bio prijavljen na drugu, gotovo pa i ja mogu doći do počinitelja“, priča nam nezadovoljni Korčulanin.

„Roditelj sam djevojče koja je bila na odmorištu. Čim sam saznao za događaj kontaktirao sam policiju, jučer oko 12 sati, i moram reći da s njihove strane nisam doživio zabrinutost za slučaj niti proaktivnost i namjeru da nešto konkretno poduzmu. Tako da se slažem s navodima da je reakcija policije preblaga“, komentirao je jedan roditelj na društvenim mrežama.

„Zašto se nije zatvorio autoput ako se zna registracija i kako je moguće da vozilo neregistrirano pet mjeseci još uvijek ima tablice? Da ja preskočim registrirati mjesec dana, doći će mi doma po tablice“, komentirala je Korčulanka.

Policijska je istraga u tijeku, očevici se ispituju, a mi čekamo službene zaključke kriminalističke istrage.

 

06. svibanj 2024 10:08