StoryEditor
Crna kronikaTEŠKO OBITELJSKO NASILJE|

POKUŠAO NOŽEM UBITI MALODOBNOG SINA (13), DIJETE S POSEBNIM POTREBAMA Istražni zatvor nasilnom ocu iz Nove Mokošice

Piše Ahmet Kalajdžić
22. svibnja 2020. - 11:03
Zbog osnovane sumnje da je pokušao počiniti kazneno djelo teškog ubojstva malodobnog sina, sudac istrage dubrovačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor u trajanju do 30 dana 44-godišnjem M.M. iz Nove Mokošice. Istražni zatvor je određen zbog opasnosti mogućeg ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na žrtvu (13) kao oštećenika.

- Kaznenom prijavom temeljem koje je određen istražni zatvor osumnjičeni se tereti da je početkom ove godine u svom stanu u Novoj Mokošici namjeravao usmrtiti svog malodobnog sina. Nakon prijetnji da će ga ubiti te više uvreda, vrijeđanja i udaraca, nasilni otac je u spavaćoj sobi kuhinjskim nožem zamahnuo prema prsima djeteta. Ipak, dječak se uspio izmaknuti, ali je ipak na lijevoj strani prsnog koša zadobio porezotinu široku par centimetara- rekao nam je sudac istrage i glasnogovornik dubrovačkog Županijskog suda Pero Miloglav.

Neslužbeno smo doznali kako je kaznenu prijavu podnijela majka koja je sa sinom napustila Dubrovnik te joj je trenutačno boravište na području Varaždina. Pretpostavlja se da je kaznenu prijavu tek kasnije podnijela jer je ranije strahovala za svoj i život sina koji je, kako doznajemo, dijete s posebnim potrebama i problemima s vidom.

Glasnogovornik Miloglav navodi i podatak kako se okrivljeni otac nakon pokušaja ubojstva od 6. ožujka do 3. travnja ove godine nalazio u istražnom zatvoru u Dubrovniku koji mu je sudac istrage početkom ožujka odredio zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji, prijetnji i povrede djetetovih prava.

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku dovršilo istragu te protiv nasilnog oca podiglo optužnicu pred dubrovačkim Općinskim sudom, M.M. je početkom travnja pušten da se brani sa slobode do okončanja postupka.

Tijekom njegova boravka u istražnom zatvoru, supruga je sa sinom otputovala u Varaždin gdje ga je prijavila policiji.
24. rujan 2022 07:55