StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA JE IMALA POSLA

Pijana vozačica (33) u Gružu izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom, skupo će je koštati! 59-godišnjak u Pločama napuhao rekord u promilima...

Piše Dv
11. rujna 2023. - 12:08

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 10 prometnih nesreća

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 864 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 426 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 80 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 33 osobe.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 88 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 62 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Pločama

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg izmjerena je 59-godišnjaku koji je u utorak, 5. rujna, u poslijepodnevnim satima, na D-8 kod čvora Čeveljuša, izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala jednu ozlijeđenu osobu. Vozač je prilikom prestrojavanja udario u metalnu zaštitnu ogradu i tom prilikom zadobio teže tjelesne ozljede.

Vozač je zbrinut u dubrovačkoj bolnici te mu slijedu podnošenje prekršajnog naloga u novčanom iznosu od 1.710 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 2.900 eura izrečena je 33-godišnjakinji koja je u ranim jutarnjim satima 6. rujna na Obali pape Ivana Pavla II izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozačica je bila pod utjecajem alkohola od 1,94 g/kg te je utvrđeno da vozilom upravlja dok joj je na snazi zabrana upravljanja vozilima B kategorije zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

Vozačica je isključena iz prometa i zadržana u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je odvedena na Općinsku sud u Dubrovniku gdje je kažnjena spomenutom novčanom kaznom.

03. svibanj 2024 01:00