StoryEditorOCM
Crna kronikaKrvavi obračuni

Ovo nije prvi slučaj ubojstva na Zrću: 2013. je bocom šampanjca premlaćen 62-godišnji profesor tjelesnog, smrt je obavijena velom tajne. Par godina kasnije odigrao se užas koji svi pamte

Piše Kronika SD
25. kolovoza 2022. - 10:33

Jutros je na Zrću iz vatrenog oružja ubijen muškarac.

Prema prvim informacijama, došlo je do obračuna ispred noćnog kluba u kojemu je državljanin Srbije iz vatrenog oružja ranio državljanina Crne Gore koji je potom preminuo na putu do bolnice.

Cure detalji užasa na Zrću: u pucnjavi ispred kluba Srbin ubio Crnogorca, svjedoci ga pokušali reanimirati; ‘U glavu mu je pucao!‘

Stravičan događaj, nažalost, nije prvi takav koji se dogodio na Zrću.

2013. godine tamo je bocom šampanjca brutalno premlaćen 62-godišnji profesor tjelesnog Marijan Vukelić koji je dva dana kasnije preminuo u zadarskoj bolnici. Njegova je smrt obavijena velom tajne, o čemu je pisao Jutarnji.

image

Na fotografiji: Grob prof. Vukelića

Mario Pušić/Cropix
image

Na fotografiji: Grob prof. Vukelića

Mario Pušić/Cropix

Što je tog utorka u kasnim noćnim satima na plaži Zrće, kada su ga bez svijesti pronašli njemački turisti, radio vremešni gospodin, s kime se družio, tko je mogao do smrti zatući dvometraša, hrvača natprosječne snage? 

O slučaju je zadnji progovorio brat ubijenoga za Jutarnji:

- Policija tvrdi da trag vodi prema skupini Talijana, ali i dalje ne zna tko mi je brata zatukao bocom šampanjca, kazao im je tada u ispovijesti.

Slučaj pak koji nema nepoznanica dogodio se na Zrću u ljeto 2018. godine. Ponovno ispred noćnog kluba, ubijen je mladi Britanac. Usmrtio ga je njegov sunarodnjak nožem.

Vrhovni sud prije dvije je godine smanjio kaznu Douglasu Caneu (29), Britancu koji je 27. lipnja 2018. godine na plaži na Zrću nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona, te ranio još dvoje Engleza i to sa 25 na 24 godine zatvora.

Britancu koji je prije dvije i pol godine ubio sunarodnjaka na Zrću Vrhovni sud smanjio kaznu

Prema optužnici, zločin se odigrao 27. lipnja 2018. oko 5.30 sati ispred noćnog kluba Kalypso u dijelu koji je pod video-nadzorom. Kane je nakon kraćeg sukoba nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona, te ranio još dvoje Engleza koji su mu došli u pomoć.

image

Britanski državljanin Douglas Kane na Županijskom sudu osuđen je na jedinstvenu kaznu od 25 godina zatvora za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva na plaži Zrće u ljeto 2018. godine

Luka Gerlanc/Cropix
image

Na fotografiji: privođenje Douglasa Canea

Luka Gerlanc/Cropix
image

Na fotografiji: Douglas Cane

Luka Gerlanc/Cropix

Svi sudionici krvavog incidenta bili su gosti popularnog Hideout festivala, a u javnosti se navodilo kako su se sukobile dvije skupine Britanaca zbog preprodaje droge.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
04. svibanj 2024 22:02