StoryEditorOCM
Crna kronikaINCIDENT NA BADNJAK

Ovo je vojnik koji je u Slavonskom Brodu pretukao ‘Djeda Mraza‘: Tužiteljstvo traži istražni zatvor, nakon pola sata u tužiteljstvu, posrnuli vojnik vraćen u pritvorsku jedinicu

Piše DV/ Jutarnji list
26. prosinca 2022. - 11:25

Nakon što je pola Badnjaka te cijeli Božić proveo pod ingerencijom policije jer je pretukao 21-godišnjeg Kristijana Ereiza, odjevenog u Djeda Mraza, pripadnik Hrvatske vojske M.M. (24) doveden je jutros na Štefanje na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Nakon pola sata u tužiteljstvu, koje za njega traži pritvaranje, posrnuli vojnik je vraćen u pritvorsku jedinicu odakle će biti odveden dežurnom sucu istrage Županijskog koji će odlučivati o njegovoj daljnjoj sudbini, piše jutarnji.hr.

Inače, osumnjičenom M.M. je, prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, prošle godine već bila izrečena stegovna kazna, no od 2018. do danas je čak četiri puta od svojih nadređenih dobio i nagradni dopust.

No ponašanje kojem su svjedočili deseci osoba u centru Slavonskog Broda, sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH, je kršenje vojne stege tako da će se dalje odlučivati i o njegovoj vojnoj sudbini kojom si je, kažu nam upućeni u problematiku, zasigurno zapečatio karijeru.

29. travanj 2024 01:16