StoryEditorOCM
Crna kronikaRECIDIVISTI

Ovo je kazna za vožnju pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane upravljanja vozilom

Piše DV
19. lipnja 2023. - 11:32

U proteklom tjednu, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže i dvije lakše ozlijeđene, dok je s materijalnom štetom zabilježeno šest prometnih nesreća. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 679 represivnih mjera.

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.776 eura izrečena je 42-godišnjaku koji je u ranim jutarnjim satima u četvrtak, 15. lipnja, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole na Splitskom putu u Dubrovniku.

Utvrđeno je kako vozač osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka upravlja pod utjecajem alkohola od 0,82 g/kg kao i da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije koja je na snazi do 8. srpnja ove godine. Osim spomenute novčane kazne, vozaču je određena i tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola od 1,83 g/kg izmjerena je 58-godišnjaku koji je u večernjim satima u subotu, 17. lipnja, zaustavljen na Ž-6231 u Stonu.  

Nakon što je vozač uočen u vožnji, a znajući da mu je vozačka dozvola ukinuta, policijski službenici Policijske postaje Ston pokušali su ga zaustaviti zvučnim i svjetlosnim signalima, na što se vozač oglušio i nastavio vožnju, ali je zaustavljen na području Hodilja. Prometnom kontrolom je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola i dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je određeno dvodnevno zadržavanje. Osim toga, zbog ispunjenih zakonskih uvjeta, policija je vozaču privremeno oduzela vozilo.  

03. svibanj 2024 02:46