StoryEditorOCM
Crna kronikaSpektakularna pljačka koja je pošla ‘ukrivo‘

Otac nagovorio sina da opljačkaju novog partnera bivše supruge i majke. Ubrzo su završili u pritvoru...

Piše DV
24. studenog 2022. - 16:12

Jučerašnja vijest o pljački vrijednoj preko milijun kuna dobila je i spektakularan nastavak i otkrila pozadinu cijelog plana.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik dvojica muškaraca u dobi od 77 i 23 godine sumnjiče se za kazneno djelo krađe stvari velike vrijednosti. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 23-godišnjak, na nagovor 77-godišnjaka, sredinom studenoga ove godine, pomoću originalnog ključa ušao u kuću koja se nalazi na području Dubrovnika, a koja je u vlasništvu 69-godišnjaka.

Potom je pomoću originalnog ključa otvorio sef koji se nalazi u spavaćoj sobi i iz njega otuđio skupocjeni nakit, odnosno tri seta ogrlica od safira, smaragda i rubina, te novac u raznim valutama, u ukupnom iznosu od 1.017.000 kuna.

Otuđeni nakit je vlasništvo 62-godišnjakinje koja je u bliskom obiteljskom srodstvu s osumnjičenima, dok je novac vlasništvo 69-godišnjeg vlasnika kuće.

Neslužbeno, radi se o 77-godišnjem ocu i 23-godišnjem sinu, koji su iz zasad nepoznatih razloga, odlučili opljačkati njihovu bivšu suprugu odnosno majku 23-godišnjaka i njezinog novog 69-godišnjeg partnera. Pljačkaši su pronađeni kao i nakit te novac koji će biti vraćeni vlasnicima.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe dvojica osumnjičenih su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

24. studeni 2022 16:12