StoryEditorOCM
Crna kronikaNIJE LAKO KAD TE NEPOZNAT NETKO ‘UZME NA ZUB‘

Osobno vozilo djelatnika dubrovačke Carinarnice već dulje vrijeme na meti vandala. Hoće li nadzorne kamere otkriti počinitelja?

Piše Ahmet KALAJDŽIĆ
23. siječnja 2022. - 13:17

Tko god je pretrpio kakvu materijalnu štetu bez vlastite krivice, često se pita što je Bogu skrivio, tko ga je i zbog čega uzeo na zub...

image
Pričinjena šteta procijenjena je na oko 7 tisuća kuna
čitatelj

Ista je pitanja sebi u blagdanskoj sezoni postavi naš sugrađanin, inače djelatnik Carinarnice Dubrovnik, (podaci poznati redakciji) nakon što mu je na parkiralištu ispod žičare oštećeno osobno vozilo Seat Toledo. Kad je utvrdio da mu je teško stadalo stražnje vjetrobransko staklo,zapitao se kome je to stao na žulj i odlučio potražiti suvisla objašnjenja. Pogled na nadzorne kamere koje se nalaze neposredno pokraj njegova parkirališnog mjesta, pružio mu je nadu kako će policija uz pomoć Sanitata izuzeti snimke te konačno otkriti drskog razbijača ili više njih.

Potpisao "prazni blok"

- Tijekom noći s 11. na 12. prosinca blizu ulaza na glavni parking ispod žičare, netko mi je razbio stražnje staklo vozila. Tu su bile dvije velike rupe i cijelo je staklo bilo ispucalo. Istog dana sam sve prijavio policiji, a kad su došli čuo sam njihov komentar kako je to “vjerovatno od kamenčića ispod nečije gume” te da se to dogodilo slučajno. Nakon toga su mi dali da nešto potpišem, pruživši mi mali blok papira na kojem, međutim, ništa nije pisalo! A kako parkiralište nadzire više kamera, bio sam uvjeren da će se otkriti počinitelj i zato sam prepustio sve policiji koja me, međutim, uopće nije kontaktirala. Stoga sam osobno, u dva navrata otišao u Vilu Palmu kako bih podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Međutim, policijski službenici oba su mi puta odgovorili kako sam to već napravio, iako znam da nikakvu prijavu nisam potpisao. Na njihovu nisku procjenu štete rekao sam im i kako su je u ovlaštenom SEAT servisu procijenili na gotovo 7 tisuća kuna, samo su dodali kako će se to lako korigirati kad otkriju počinitelja- rezignirano nam je opisao događaj ovaj carinik kojemu se automobil nije prvi put našao na meti nepoznatih počinitelja. Naime, u cijev auspuha vozila koje uvijek parkira između žičare i Buže, odnosno Tenisa, prije nekoliko godina je netko "upumpao" pur- pjenu za brtvljenje, a kratko nakon toga na istom vozilu probušio sve četiri gume. Kao da ni to nije bilo dovoljno, treći put je slučajno 'odapet' kamen razbio prednje vjetrobransko staklo!

image
Automobil na meti nepoznatih vandala
Privatni Arhiv

Progon na osobni prijedlog

Na novinarski upit iz PU dubrovačko- neretvanske odgovorio je zamjenik načelnika te PU Miro Bajo:

- Nakon zaprimljene dojave na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su utvrdili kako je između 4. i 5. prosinca 2021. godine u vremenu između 20 i 14 sati neznani počinitelj na neutvrđen način oštetio zadnje vjetrobransko staklo na vozilu marke Seat dubrovačkih registracija parkirano u Ulici iza Grada bb. Po izjavi oštećenog materijalna šteta je oko 1200 kuna.

Oštećeni je upoznat kako se radi o kaznenom djelu oštećenja tuđe, gdje se progon poduzima po prijedlogu koji je za sada odbio podnijeti - odgovorio je zamjenik načelnika i napomenuo da oštećeni može u roku od 90 dana od saznanja za kazneno djelo podnijeti prijedlog za kazneni progon. Događaj je evidentiran u Policijskoj postaji Dubrovnik, a policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem radi potkrivanja očinitelja.

image
Pogled iznutra prema razbijenom stražnjem vjetrobranskom staklu
čitatelj
22. travanj 2024 12:46