StoryEditorOCM
Crna kronikaPONOVLJENA PRESUDA

Općinski sud odlučio da se Albanka Klevisa Ymeri može braniti sa slobode uz jedan uvjet...

Piše Anđelka Kelava
24. srpnja 2024. - 16:25

Općinski sud u Dubrovniku u srijedu je donio odluku kako je Klevisi Ymeri produžen istražni zatvor i određena jamčevina od 70 tisuća eura. Nakon pravomoćnosti rješenja, odnosno odluke o žalbi može se uplatiti jamčevima te se o puštanju odlučuje na novom ročistu.

Podsjetimo, Županijski sud u Dubrovniku ukinuo je prethodno rješenje dubrovačkog suda i vratio na ponovno odlučivanje, a današnjom odlukom Albanka koja je 9. travnja na Ratcu  skrivila prometnu nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra Katarina i Stjepan Đerek dobila je mogućnost izlaska iz zatvora uz maksimalne mjere opreza.  

Na ovaj način zapravo je ponovljena ranija presuda Općinskog suda u Dubrovniku o obrani Klevise Ymeri sa slobode uz plaćanje jamčevine u gotovini. Naložene su joj i mjere opreza koje uključuju  zabranu napuštanja boravišta u Gradu Dubrovniku, obvezu javljanja određenoj osobi u PU Dubrovačko-neretvanskoj, svakog dana u 10 sati te privremeno oduzimanje putne i druge.

Kako nam je u telefonskom razgovoru pojasnio glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku Vlaho Bošković, u odluci Županijskog suda u Dubrovniku žalbe su postale bespredmetne zbog uočene povrede odredbi Zakona o kaznenom postupku: zbog toga se stav prvostupanjskog sudskog vijeća nije ni preispitivao te je ponovljena odluka Općinskog suda u Dubrovniku.

01. rujan 2024 21:01