StoryEditorOCM
Crna kronikaKLEVISA YMERI

Novi obrat u slučaju Albanke koja je pokosila brata i sestru, Županijski sud odlučio je...

Piše Ahmet Kalajdžić
23. srpnja 2024. - 15:39

Utvrdivši da su rješenjem dubrovačkog Općinskog suda od 10. srpnja ove godine počinjene bitne povrede kaznenog postupka, Županijski sud u Dubrovniku je ukinuo to rješenje te je spis o albanskoj državljanki Klevisi Ymeri vraćen Općinskom sudu na ponovno odlučivanje. Posljedično, bespredmetne su postale žalbe dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva kao i same okrivljenice, što znači da se o njima nije ni raspravljalo, a nova odluka o Ymeri bit će uskoro donesena i to na sjednici Optužnog vijeća Općinskog suda u Dubrovniku koji će je zakazati i predviđenom zakonskom roku.

Time je tragična prometna nesreća na predjelu Ratac u kojoj su u travnju ove godine, nepažnjom albanske državljanke živote izgubili brat i sestra Katarina (19) i Stjepan (21) Đerek iz Gradca kod Ploča dobila novi epilog. Podsjetimo, rješenjem za koje je drugostupanjski sud utvrdio da je počinjena povreda odredbi kaznenog postupka, okrivljenici je određeno jamstvo u visini 70 tisuća eura a određene su i mjere opreza uz zabranu napuštanja Grada Dubrovnika te obveza javljanja Policijskoj postaji Dubrovnik svakog dana u određeno vrijeme. Istim rješenjem su joj oduzete i putne te druge isprave, a sve kao jamstvo da se okrivljenica može braniti sa slobode.

Očito, Županijski sud je temeljito odmjerio sve činjenice te je, stoga predmet i vraćen na ponovno odlučivanje. Ovom promišljenom odlukom izbjegla se i bilo kakva primjedba na mogućnost da su prošlotjedni mirni prosvjedi, koje su na državnoj cesti D-8 u Pločama te ispred zgrade dubrovačkog Općinskog suda organizirali brat preminulih Kate i Stjepana te njihovi prijatelji, rodbina i poštivatelji, mogli imati bilo kakvog utjecaja na dubrovačko pravosuđe.

06. rujan 2024 13:06