StoryEditorOCM
Crna kronikaPREVARANT IZ BiH |

NEVIĐENA DRSKOST NA KORČULI Glumio šefa kriminalističke policije i stariju ženu prevario za 100 tisuća kuna, sad za njim traga policija

Piše DV
12. srpnja 2021. - 14:28

Predstavljajući se kao šef kriminalističke policije, 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, stariju ženu prevario je za 100 tisuća kuna.

Naime, kako javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, nakon što je krajem lipnja ove godine starija ženska osoba u Policijskoj postaji Korčula podnijela kaznenu prijavu zbog priejvare kojim je oštećena za 100 tisuća kuna, kriminalističkim je istraživanem utvrđeno tko je počinio kazneno djelo.

U prijavi je prevarena žena navela da je na kućni telefon zaprimila poziv muške osobe koja se predstavila kao šef kriminalističke policije koji je obavijestio da je njoj, kao i još nekoliko osoba, otuđen novac s bankovnog računa. Zamolio je da, u cilju istrage, s bankovnog računa podigne novac i preda ga osobi koju će on poslati, a sve kako bi navodno izuzeli otiske prstiju s novčanica. Obećao je da će joj novac nakon obrade biti vraćen. Žena je poslušala i novac podigla s banke nakon čega ga je predala dostavljaču koji je preuzeo pošiljku, ne znajući za prijevaru.

Policija je 43-godišnjaka kazneno prijavila za kazneno djelo „Prijevara“ i za njim je raspisana potraga budući se trenutno nalazi izvan Republike Hrvatske.

-Građanima skrećemo pozornost da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac. Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju službenom iskaznicom i ukoliko imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta – navode iz PU.

20. travanj 2024 14:39