StoryEditorOCM
Crna kronikaDALMATINSKI mad max

Neviđena drama između Splita i Šibenika: motociklist probio policijsku blokadu, a onda je uslijedila nevjerojatna trka u kojoj je teško ranjen policajac, cestovnom divljaku izgubio se svaki trag...

Piše Marko Didić/sd
13. lipnja 2022. - 16:47

Čak šezdeset kilometara od Splita pa do Šibenika i dalje je u divljačkoj i suludoj vožnji prešao jedan motociklist na modelu beverly bez registracijski oznaka,a da ga nitko od splitske i šibenske policije nije uspio zaustaviti. Vozač je prolazio kroz sva crvena svjetla koja su gorjela i prava je sreća d anitko na cesti od vozača nije stradao. Epilog svega je samo da je teško stradao splitski policajac na motociklu koji je sve ovo vrijeme cijelim putem jurio za motociklistom ali ga nije uspio uhvatiti niti locirati, piše Slobodna Dalmacija.

Policija ne zna ni do danas tko je pobješnjeli vozač, jesu li na motoru bile čak dvije osobe kako govore očevici te je li motociklist bježao iz čestog hira ili ljute potrebe jer je možda prevozio velike količine kokaina i heroina.

Sve je počelo na splitskim Brdima u ponedjeljak, pedeset minuta iza ponoći. Točnije na raskrižju Hercegovačke i Solinske ulice kada je motociklist prolaskom kroz crveno svjetlo teško ugrožavao sigurnost prometa,a to je nastavio raditi cijelim putem.

Uočio ga je policajac Postaje prometne policije Split na motoru (ili je možda prije toga Mad Max uočio njega) i onda je krenula trka hvatanja i bijega u kojem je bjegunac izvukao tanji,a policajac deblji kraj.

image

Ilustracija

Tomislav Krišto/Cropix

Nisu ga zaustavili

Iz odgovora na naš upit o ovom događaju kojeg su nam dostavili iz PU splitsko-dalmatinske i Pu šibensko-kninske nam nije jasno kako dojave preko motorola nisu radile i kako policajci nisu uspjeli zaustaviti opasnog čovjeka u suludoj vožnji iako su ovi iz Šibenika barem imali dosta vremena da to naprave,ako je već poput munje proletio kroz Trogir i Marinu

- Jutros, 13. lipnja 2022.godine, oko 00:50, u Splitu, na raskrižju Hercegovačke i Solinske ulice, policijski službenici Postaje prometne policije Split uočili su neregistrirani motocikl koji je prolaskom kroz crveno svijetlo teško ugrožavao sigurnost prometa te su s ciljem njegovog zaustavlja i sankcioniranja krenuli za njim. Pokušavali su ga zaustaviti zvučnim i svjetlosnim signalima, ali se on na izdane zapovijedi oglušio i nastavio vožnju prema izlazu grada. U pokušaju zaustavljanja motoriste koji je kršio prometne propise priključio se policijski službenik na motociklu te su nastavili slijedili neregistrirani motocikl koji je ponovno prošao kroz više crvenih svjetala, te počinio više prometnih prekršaja i nastavio vožnju cestom D8 preko Trogira, Marine do Šibenika. O događaju su odmah obaviještena operativna dežurstva PU splitsko-dalmatinske, PP Kaštela, PP Trogir i PU šibensko-kninske, odnosno operativno dežurstvo Postaje prometne policije Šibenik, te su policijski službenici PU šibensko-kninske postavili blokadu koju je vozač zaobišao i nastavio se kretati prema Šibeniku. Policijski službenik-motociklist PU splitsko-dalmatinske je tijekom pokušaja zaustavljanja neregistriranog motocikla na području Šibenika pao sa svog motocikla te je u prometnoj nesreći teško ozlijeđen dok je nepoznati vozač pobjegao.

image

Ilustracija

Paun Paunović/Cropix

U ovom trenutku u tijeku je kriminalističko istraživanje ovog događaja." stoji u odogovru dviju policijskih uprava.

U policiji i splitskoj i šibensko-kninskoj smatraju da su napravili sve što su mogli,a evo i njihovog zajedničkog odgovora.

- Napominjemo kako su policijski službenici tijekom obavljanja poslova poduzeli sve mjere i radnje na zakonit i pravilan način, a sve kako bi sankcionirali opasna ponašanja u prometu. Međutim, i u ovakvim situacijama policijski službenici uvijek obavljaju poslove rukovodeći se načelom razmjernosti između povoda i cilja obavljanja poslova čuvajući živote i onih koji ga sami svojim ponašanjem ugrožavaju."

Nije nam objašnjeno ako je to tako,zašto su uopće jurili motociklistu punih šezudeset kilometara bez ikakvog učinka.

04. veljača 2023 09:27