StoryEditorOCM
Crna kronikaTragedija u Herceg Novom

Nastavljena potraga za dječakom kojeg su odnijeli valovi

Piše DV
19. siječnja 2023. - 10:29

Akcija potrage za 13-godišnjim dječakom iz Herceg Novog kojeg su preksinoć olujni valovi odnijeli u more sa šetališta Pet Danica, nastavljena je jutros, javljaju Vijesti.me.

U potrazi sudjeluju plovila i ljudstvo Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), Mornarice Vojske crne Gore, Uprave policije, RCUD-a i Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi.

Pretražuje se veći dio akvatorija Topaljskog zaljeva, a oko 10 sati u pretragu iz zraka uključio se i helikopter Vojske Crne Gore. 

Načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u UPSUL-u Žarko Lukšić, za Boje jutra na Televiziji Vijesti kazao je da će u potrazi za dječakom pomoći i stabilizacija vremenskih uvjeta. Naveo je i da su meteo prilike i dalje nepovoljne, ali da su ipak nešto bolje nego prvog dana potrage za nestalim dječakom.

"Nadamo se da će se more izbistriti. Sve državne institucije su uključene u akciju potrage za nestalim dječakom. Rano jutros su krenule daljnje pretrage...", rekao je Lukšić.

Dodao je kako će još jedan spasilački skuter biti uključen u potragu, kao i Mornarica Crne Gore, sektor Granične policije... Veliku pomoć očekuju od Vojske Crne Gore iz zraka...

"Helikopter veoma brzo i lako može snimati, ima optička sredstva, kamere koje mogu vršiti pretragu terena u kopnenom dijelu i ka otvorenom moru. Dronove trenutno nije moguće koristiti zbog vremenskih prilika", naveo je Lukšić.

02. svibanj 2024 08:51