StoryEditorOCM
Crna kronikaMRTAV PIJAN KROZ ČIBAČU

Napuhao skoro 2 promila, a kad se otrijeznio sigurno mu se zavrtjelo od visine kazne

Piše dv
13. veljače 2023. - 14:19

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 519 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. "četiri ubojice u prometu" te je tako 298 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 21 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 19 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 14 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Župi dubrovačkoj

Najveća koncentracija alkohola od 1,94 g/kg izmjerena je 27-godišnjaku koji je, u ranim jutarnjim satima u nedjelju, 12. veljače, prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u mjestu Čibača.

Prometnom kontrolom je utvrđeno da je vozač recidivist u činjenju prometnih prekršaja te je isključen iz prometa i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do otriježnjenja. Potom je doveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1.320 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Ovo je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.

14. travanj 2024 23:06