StoryEditorOCM

Najava pojačanog nadzora mopeda i motocikala

Piše dv
8. studenog 2023. - 12:22

Vozači mopeda i motocikala su posebno osjetljiva kategorija vozača u prometu, a njihova sigurnost je i službeno definirana kao jedan od prioriteta rada Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 

Policijski službenici prometne policije će tijekom sutrašnjeg dana na svim prometnicama naše Županije pojačano nadzirati vozače mopeda i motocikla. 

Ova je policijska akcija preventivno-represivnog karaktera i njen osnovni cilj je smanjiti broj prometnih nesreća ove kategorije vozača, koja se smatra jednom od posebno osjetljivih u prometu. 

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske registrirano je 10.233 mopeda i motocikala, a od početka ove godine na prometnicama naše Županije dogodile su se 674 prometne nesreće u kojima je sudjelovala ova kategorija vozila, koje su za posljedicu imale 8 smrtno stradalih osoba, 136 teže i 334 lakše ozlijeđene osobe.

Iako je broj smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali mopedi i motocikli smanjen za 20 % u odnosu na prošlu godinu, suzbijanje ovih prometnih nesreća predstavlja prioritet u radu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Apeliramo na vozače mopeda i motocikla, da poštuju prometne propise i nose zaštitnu opremu. Na taj način čuvaju, ne samo svoj život, već i živote ostalih sudionika u prometu.

02. svibanj 2024 05:57