StoryEditorOCM
Crna kronikaSNIMANJE, OBJAVLJIVANJE, SVAĐE

Na suđenju za tragediju u HE Platu treći incident u tri dana, no ovaj put sudac je bio strog. Otac pokojnog Pozniaka više neće moći pratiti suđenje

Piše A.K.
6. travnja 2023. - 14:06

Na današnjem suđenju za tragediju u HE Dubrovnik u Platu došlo je do svađe tijekom svjedočenja inženjera Miljenka Miljka iz tvrtke Apsida, odgovornog za projekt sanacije strojarnice i vodospreme, nakon čega je predsjednik sudskog vijeća, Nikša Lučić iz sudnice udaljio oca Davora Pozniaka, jednog od tragično preminulih u požaru koji je zahvati HE Dubrovnik 10. siječnja 2019.

Naime, prvo su se svadile majka pokojnog Pozniaka, Božene i supruge svjedoka Miljenka Miljka zbog čega su upozorene od suca, no Boženin suprug burno je reagirao nakon čega je prvo dobio opomenu, a potom, obzirom da je opsovao sucu, udaljen iz sudnice sve do okončanja postupka.

Ovo inače nije prvi incident na ovom suđenju. Naime, prvog dana sudac je opomenuo i zatražio brisanje video snimaka i fotografija sa ročišta koje je iz publike snimao Niko Marić Milković. Drugog dana suđenja pak, sudac je morao opomenuti Marka Mujana koji je u publici pratio suđenje jer je snimao raspravu, a snimak objavio na društvenim mrežama te ga upozorio da će biti kažnjen ako takvo nešto ponovi. Naime, tijekom suđenja zabranjeno je audio i video snimanje te fotografiranje bez dozvole suda.

18. travanj 2024 00:00