StoryEditorOCM
Crna kronikaZavršili u dubrovačkom zatvoru

Na Karasovićima uhićeni Miss Meksika i Rumunj s nizozemskom putovnicom, nećete vjerovati što su ukrali iz restorana s Michelinovim zvjezdicama

Piše Ahmet Kalajdžić
21. srpnja 2022. - 15:57

Dežurni sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku potvrdio nam je kako se u ekstradicijskom pritvoru dubrovačkog zatvora trenutačno nalaze državljanka Meksika i državljanin Nizozemske koji su prilikom pokušaja ulaska u Hrvatsku iz smjera Crne Gore na granici uhićeni prema EU-uhidbenom nalkogu koji je raspisala policija Kraljevine Španjolske. Doznali smo kako su uhićenici izjavili kako se ne osjećaju krivima, a suglasili su se s izručenjem, tako da će postupak ekstradicije kratko trajati te će vjerojatno biti okončan početkom kolovoza.

Neslužbeno smo doznali kako su uhićeni bivša meksička ljepotica i bivša sudionica natjecanja Miss svijeta iz Meksika Priscila Lara Guevara (28) i Rumunj s nizozemskom putrovnicom Constantin Gabriel Dumitru (47). Terete se da su iz jednog ekskluzivnog španjolskog restorana ukrali čak 45 skupocjenih boca arhivskih vina vrijednih 1,6 milijuna USD!

image

Karasovići su bili kobni za krijumčarski par

Cropix/

Do pljačke je došlo u listopadu prošle godine u El Atriju, jednom od najluksuznijih španjolskih hotela-restorana koje krase i Michelinove zvjezdice. Za navedeni meksičko-rumunjski par španjolski mediji ističu da su tijekom devetomjesečne potrage u koju je bio uključen i Europol, čak živjeli na području Hrvatske!?

Kako donosi goznews.com, boce su ukradene iz podruma španjolskog restorana, a otuđena je tada i  vrlo rijetka boca vina, berbe iz 19. stoljeća! Navodno je meksička missica, naručivši poslugu u sobu, te tako odvratila pozornost konobara restorana nakon što se kuhinja zatvorila. I španjolska policija navodi da je potom njezina 'suradnica' glavnim ključem otvorila podrum i nestala s više boca skupocjenog vina skrivenima u ruksaku.

Kako piše australski pertnow.com.au navodno je samo skupopcjena arhivska boca vina vrijedna 310 tisuća eura.

21. rujan 2024 06:37