StoryEditorOCM
Crna kronikaJEZIV SLUČAJ

Muškarac brutalno prebio suprugu i izbio joj zube, a onda se s djetetom sakrio u šumi: Dobio je - 10 mjeseci zatvora

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
8. studenog 2022. - 11:43

Povlačenje za kosu, udaranje koljenom i šakom u lice te izbijanje zuba samo dio je opisa stravičnog nasilja u obitelji u kući u široj okolici Zagreba koji je 31-godišnji muškarac, inače otac šestero djece, priuštio svojoj supruzi. U vrijeme zločina tijekom kojeg joj je nanio teške tjelesne ozljede bio je pod utjecajem alkohola i smanjenom ubrojiv, ali ne bitno, a ujedno joj je i prijetio smrću dok se skrivao od policije s djetetom u šumi. Poručio joj je da će spavati kao njegova mama na groblju, piše Jutarnji list.

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, prijetnje smrću te povrede djetetovih prava, na Odjelu za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu pravomoćno je osuđen na godinu i 10 mjeseci suprug iz pakla. Međutim, samo će 10 mjeseci morati provesti iza zatvorskih rešetaka jer je (pre)ostali dio kazne od godine dana s rokom kušnje na pet godina i u taj rok provjeravanja neće biti uračunat period odsluženja kazne. Također mu je sud izrekao i trogodišnju zaštitnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti, a troškovi kaznenog postupka naplatit će se iz proračuna jer je otac maloljetne djece, bez prihoda i bez imovine.

Optuženi muškarac priznao je krivnju te se pokajao. Priznao je i da je u više navrata bio osuđen zbog različitih oblika nasilja nad suprugom i to pred djecom, a krivnju za to svalio je na svoj problem s alkoholom. Inicijalno, tužiteljstvo je optužnicom predložilo sudu da ga kazni s 22 mjeseca bezuvjetnog zatvora, na što je optuženi zavapio da je ta kazna prestroga smatrajući da nije toliko kriv da bude u zatvoru. Naglasio je i da po puncu pošalje supruzi novac koji zaradi, ali i da djeci pošalje namirnice te pelene.

Iz različitih prekršajnih presuda se iščitava da je muškarac kontinuirano od 2015. do proljeća ove godine osuđivan zbog nasilja u obitelji.

Obitelj je inače pod nadzorom Centra za socijalnu skrb već desetak godina a njemu su izrečene mjere intenzivne stručne pomoći i nadzora nad ostvarivanjem roditeljskog prava, piše Jutarnji list.

Vještačenjem ozljeda pretučene žene je zaključeno da je žrtva zadobila krvne podljeve oka, rane u kutu usana, izbijena su joj tri prednja zuba, a uočena joj je na tijelu i opeklina drugog stupnja koja potječe od dodira na neki zagrijani predmet.

Prema optužnici, 31-godišnjak je 11. ožujka ove godine oko 22 sata u alkoholiziranom stanju došao kući gdje je nastavio piti. Od supruge je tražio da mu se pridruži u ispijanju alkohola, a kako ga je odbila, uhvatio ju je za kosu, sagnuo joj glavu i koljenom joj udario u lice. Zatim ju je šakom udario po licu te joj izbio tri zuba gornje čeljusti. Tu se nije primirio nego je desetogodišnjeg sina, strahujući od dolaska policije u kuću, izvukao iz kuće van. Dijete je odveo u šumu gdje je s njim provelo cijelu noć, a otamo je ujedno sa ženinog mobitela kojeg je ponio sa sobom, zvao njezina oca rekavši mu da će mu kćer spavati kao njegova mama na groblju...

17. travanj 2024 15:19