StoryEditorOCM
Crna kronikaNAŠA SUGRAĐANKA UPOZORILA

Mlada žena iz Bangkoka je vrišteći potrčala prema meni dok sam šetala, muškarac ju je zgrabio...

Piše Ahmet Kalajdžić
13. travnja 2023. - 11:31

Objavom statusa na jednoj društvenoj mreži, naša mlada sugrađanka (podaci poznati redakciji) pobudila je veliko zanimanje Dubrovčana i ukazala na problem koji je odavno poznat i prisutan, ali i problem o kojem se u javnosti relativno malo priča. Riječ je, naime, prvom ovogodišnjem "performanceu" nekog egzibicionista o čemu je naša sugrađanka napisala:

"Dragi Dubrovčani, jučer (11. travnja) na Babinom Kuku je, nažalost, bio egzibicionist. Oko 16:30-16:45 sati mlada žena iz Bangkoka je vrišteći potrčala prema meni dok sam šetala šetalištom. Muškarac ju je zgrabio straga i skinuo se kad se okrenula prema njemu. Sve se dogodilo na potezu između "Coral Beach Cluba" i neposredno prije zavoja kada se ide prema hotelu "President". Na tom dijelu su posvuda šuma i grmlje. Prema njezinom opisu, stariji muškarac (50-60), crna jakna, nizak (oko 1,70 m), prosječne tjelesne građe, bez brade i naočala, na sebi je imao tamne hlače i tamnu kapu, rekla je: neugledan stariji muškarac. Nakon toga je nažalost nestao. Možda je netko bio u blizini u to vrijeme ili možda netko zna tko je to bio iz opisa ili je slučajno vidio tog čovjeka? Ili se ista stvar već dogodila? Kako sam i sama nekoliko puta u Dubrovniku doživjela seksualno uznemiravanje u vidu samozadovoljavanja starijih muškaraca, postajem umorna od činjenice da u gradu ima nekoliko starijih muškaraca koji ne mogu ostaviti penise u svojim sobama. Pogotovo jer je muškarac čak i dotaknuo Tajlanđanku. Ne želim plašiti jer je Dubrovnik jako sigurno mjesto, ali možda biste trebali biti malo oprezniji ako tamo šetate sami ili ako se to opet dogodi. Nazovite direktno policiju, možda je riječ o istom čovjeku. Obećala sam turistkinji da ću ovo objaviti na Facebooku da se barem skrene pažnja na to i da se možda zaštite druge žene…."

Uznemirujuća spoznaja o ponovnom "ukazanju", slobodno to recimo, osoba poremećenog psihološkog profila, bila je povod ne samo za objavu statusa nego i za obavijest PU dubrovačko- neretvanskoj, gdje nam je glasnogovornica Andrijana Biskup rekla kako, unatoč činjenicu da dubrovačka Policijska uprava nije zaprimila nikakvu prijavu o spomenutom incidentu odnosno događaju s neprimjerenim ponašanjem "javni pogovor, odnosno objava u medijima bit će dovoljan povod da PU poduzme potrebne mjere i pojačano obilazi područje u cilju suzbijanja navedenog neprimjerenog ponašanja. Pozivamo sve oštećene, ali i sve naše sugrađane koji imaju bilo kakve podatke o ovome, da nam se jave".

02. svibanj 2024 13:15