StoryEditorOCM
Crna kronikaNije redar sam

Ministar Božinović potvrdio da su zbog ubojstva Tomislava Sablje u Zagrebu uhićene dvije osobe, pitali su ga i o policajcima u noćnom klubu...

Piše dv /JL
23. travnja 2023. - 13:50

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u Jasenovcu ubojstvo 41-godišnjeg Tomislava Sablje u noćnom klubu Ritz, piše N1.

- Ono što je osnovno, a čuli ste priopćenje policijske uprave Zagrebačke, da je policija reagirala promptno, da je uhitila dvije osobe koje se dovode u vezu s tim ubojstvom i sad je u tijeku kriminalistička istraga koja će rezultirati epilogom i onda će vam se sve u detalje reći, rekao je Božinović. Jutarnjem su također potvrdili iz PU zagrebačke da su uhićene dvije osobe, prenosi jutarnji.hr.

image

Ministar Davor Božinović

Damir Krajac/Cropix

Božinović je naglasio da je policija učinkovita i da je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević dobro rekao da efikasnost policije nikad nije bila veća.

- U ovom trenutku možemo zaključiti da se ne radi o unaprijed planiranom ubojstvu ili dogovorenom sukobu pojedinaca koji su involvirani, vjerojatno se prije dogodila neka svađa, situacijski delikt. Prema tome, kriminala ima, ali kriminal se efikasno rješava u Hrvatskoj, naglasio je Božinović.

Rekao je da se zna pod kojim uvjetima se može nositi oružje i da je sve predmet istrage. No, kako navodi N1, Nije htio komentirati nazočnost pripadnika MUP-a u lokalu u kojem je počinjeno ubojstvo.

23. travanj 2024 13:11