StoryEditorOCM
Crna kronikaPreminuo zaštitar

Među uhićenima za incident u klubu ‘Aqua‘ i sin načelnika Općine: ‘Moj sin je odrastao čovjek‘

Piše Božana Sviličić/Zadarski
22. svibnja 2023. - 16:17

Nakon što su temeljem naloga državnog odvjetništva u Zadru u slučaju ‘Aqua‘ provedene hitne dokazne radnje, policija je za sudjelovanje u incidentu koji se u nedjelju odigrao u biogradskom klubu osumnjičila četvoricu mladića u dobi od 31, 30, 24 i 23 godine.Terete se da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi, a još dvojica 25-godišnjaka i 22–godišnjak za narušavanje javnog reda i mira što je prekršaj. Među privedenima je i 30-godišnji sin načelnika Općine Sv. Filip i Jakov Zorana Pelicarića, inače uspješan sportaš i otac dvoje djece, piše Zadarski. 

- Upravo sam ušao u Hrvatsku, a bio sam cijelo vrijeme na službenom putu u Mađarskoj. Moram vidjeti što se dogodilo, vijest me zatekla, ne znam što je bilo. Nismo se još čuli, no moj sin je odrasla osoba i otac. Ukoliko bude trebalo, a zasad još ništa ne znamo, snosit će sankcije kao odgovoran čovjek i građanin - rekao je načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Prema dosadašnjim informacijama i stanju koje je zatečeno nakon sporne večeri u klubu gdje je nakon otvaranja sezone i koncerta Ivice Sikirića Iće razbijen dio inventara, očito je da je u jednom trenutku došlo do masovne tučnjave veće grupe mladića, kako se navodi iz dva lokalna klana.

Među posjetiteljima kluba čak kruži snimka na kojoj se vidi dio sukoba, tijekom kojeg je u jednom trenutku netko digao stol i - bacio ga.

Zaštitar je navodno pokušavao smiriti situaciju između dvojice mladića, nakon čega se srušio, te preminuo na putu za zadarsku Opću bolnicu gdje je dovezen s lakšim ozlijedama koje se zasad ne dovode u vezu s njegovom smrti. Djelatnici kluba pokušavali su ga reanimirati, no u tome nisu uspjeli. Inače je bio umirovljeni branitelj, a s obitelji je živio u Pridrazi kraj Zadra.

- Odličan čovjek je bio. Normalan i pošten. U šoku sam, ne znam niti mogu pretpostaviti što se dogodilo - rekao je rođak stradalog zaštitara.

Isto su prijatelji rekli i za sina načelnika Općine Sv. Filip i Jakov koji je inače zaposlen u Zračnoj luci Zadar.

- Riječ je o jako mirnom i pristojnom dečku. Nije sklon ekcesima niti ih je ikad imao - rekli su.

Prema jednoj verziji događaja, u klubu je iz još neutvrđenih razloga došlo do obračuna dvije skupine mladića u iz dva okolna biogradska mjesta. Tučnjavu je pokušao spriječiti 54-godišnji zaštitar, ali se, prema pričama nekih očevidaca, srušio na pod, navodno zbog infarkta. Hitna pomoć je iz Zadra na mjesto događaja stigla za četiri minute, a službena smrt 54-godišnjaka proglašena je u nedjelju 5.05 sati u zadarskoj Općoj bolnici.

02. svibanj 2024 01:50