StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA

Kaznena prijava protiv 55-godišnjaka vlasnika firme u Župi dubrovačkoj

Piše Silvia Rudinović Foto: Silvia Rudinović
10. lipnja 2020. - 12:02
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 55-godišnjak je osumnjičen za kaznena djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo neisplate plaće.

Sumnjiči se da je kao stvarno odgovorna osoba trgovačkog društva registriranog u Župi dubrovačkoj, iz novčanih sredstava društva plaćao najam prostora kojeg je koristio za obavljanje svoje neregistrirane djelatnost prijevoza u putničkom prometu i iste djelatnosti za drugo trgovačko društvo u vlasništvu supruge. Isto tako je trgovačko društvo, u kojem je on stvarno odgovorna osoba, plaćalo najam vozila i plaće zaposlenih tog trgovačkog društva, a da je s tim vozilom i zaposlenicima obavljao svoju neregistriranu djelatnost i tako ostvarivao prihod. Isto tako, zaposlenicima društva je isplaćivao dio plaće u gotovom novcu bez plaćanja propisanih davanja.

Ukupna materijalna šteta opisanim kaznenim djelima pričinjena trgovačkom društvu kao i državnom proračunu iznosi gotovo 245 tisuća kuna.
Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.
26. travanj 2024 10:59