StoryEditorOCM
Crna kronikanoćna potjera

Jedva punoljetan mladić dao petama vjetra nakon što ga je policajac pitao osobnu, našli su ga kako čuči u grmlju: ‘Odbačeni predmet nismo pronašli jer je bio mrak‘

Piše Kronika SD
21. srpnja 2022. - 12:31

Jedva punoljetni ​Fran proglašen je krivim i osuđen jer je u noći bježao policiji te se skrivao u grmlju, piše Danica.hr.

Prema presudi, 18-godišnjak se početkom srpnja u zagrebačkim Mikulićima dao u trk pred policajcima koji su na uvid zatražili njegovu osobnu iskaznicu. Mladić se pri susretu s policijskom značkom naglo okrenuo te se poljskim putem zaletio prema šumi.

Službenici su vikali "stoj, policija", ali momak se oglušio na naredbu i odlučio spas potražiti u grmlju, gdje ga je policija ubrzo i pronašla.

"Time je omalovažavao policijske službenike za vrijeme obavljanja njihove službene radnje", navodi prekršajna sutkinja.

Jedan od dvojice policajaca, Ilija, opisao je kako je s kolegom bio u ophodnji kad su vidjeli mlađeg dečka na cesti. Čim su se predstavili ako policija, svjedoči policajac, mladić je počeo bježati, i nije se zaustavljao unatoč upozorenjima. 

- U jednom trenu vidio sam da je nešto odbacio od sebe u travu i malo kasnije našli smo ga kako čuči pored grmlja. Kad smo mu prišli, rekao je: 'Evo, našli ste me'. Priveli smo ga u policijsku postaju, a odbačeni predmet nismo našli jer je bila noć i bila je slaba vidljivost - rekao je policajac.

Mladić je policajcima priznao da je imao "malo marihuane", a oni su ga prijavili za prekršaj budući da ih je omalovažavao odbijanjem naredbe.

Kako navodi Danica, ​Fran je proglašen krivim i kažnjen sa 600 kuna, a mora platiti i 200 kuna troškova prekršajnog postupka.

19. travanj 2024 13:11