StoryEditorOCM
Crna kronikaSJEČA LOZE U KUNI PELJEŠKOJ

Javio nam se osumnjičeni Petar Rašić: ‘Nisam posjekao Rukatac iz revolta, već da bih obnovio vinograd koji je u mom mirnom posjedu‘

Piše DV
28. ožujka 2022. - 12:43

Nakon informacije koju smo jutros dobili iz PU Dubrovačko-neretvanske o sječi 700 trsova vinove loze u Kuni Pelješkoj,  kontaktirao nas je osumnjičeni 37-godišnjak Petar Rašić koji potvrđuje da je posjekao trsove rukatca, no ne iz revolta kako to navodi policija, već kako bi, kaže nam, obnovio vinograd:

- To je naše obiteljsko nasljeđe i djedovina već 40 godina. Nakon što me rođak Ivan Rašić prijavio za sječu, policiji sam priznao da sam to napravio, nemam što kriti. Imam bager i prorovao sam trsove radi obnove, na što me kazneno prijavio rođak koji ima u katastru posjednički list na tu lozu. No, taj list ne znači da vinograd može obrađivati jer sam ja i moji u njegovu mirnom posjedu - tvrdi Petar Rašić i dodaje kako je upravo danas na Zemljišnoknjižni odjel predao kupoprodajni ugovor za sporno zemljište.

Kako smo već objavili,  u policijskom izvješću stoji kako je Policijskoj postaji Ston u srijedu, 23. ožujka 33-godišnjak prijavio kako mu je nepoznata osoba u razdoblju od 19. do 23. ožujka u vinogradu na njegovoj privatnoj parceli u Kuni Pelješkoj posjekao 700 komada stabala vinove loze sorte ‘Rukatac’, starosti oko 40 godina, policija je provela kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je kako je navedeno kazneno djelo počinio 37-godišnjak, koji je obiteljski povezan s oštećenim, na način da je motornom pilom posjekao stabla vinove loze revoltiran odlukom o ostavštini istih, oštetivši vlasnika za iznos od 55 tisuća kuna. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri.

03. svibanj 2024 05:21