StoryEditorOCM
Crna kronikaPotvrđene informacije našeg izvora

Istražni zatvor za M.Š.: Već je naplatila 400 tisuća eura. Tvrdi da je sve radila u dogovoru s (nestalim) Tonkom Zecom!

Piše Ahmet Kalajdžić
23. travnja 2022. - 07:58

- Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela prevare i krivotvorenja službene isprave, rješenjem suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku osumnjičenoj M.Š. iz Samobora određen je istražni zatvor u trajanju do 30 dana. Tereti se da je prevarama oštetila dvije muške osobe iz Dubrovnika za 400 tisuća eura.

Krivotvorila punomoć

Rekao nam je to glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, sudac Pero Miloglav i dodao kako je Izvanraspravno vijeće istog suda odbilo žalbu odvjetnika osumnjičene na istražni zatvor. Time je potvrdio ono što je Dubrovački vjesnik objavio u prošlom broju: riječ je o ženi, osnovano osumnjičenoj prevarantici, koja se tereti za krivotvorenje ovjere punomoći i potpisa našeg sugrađanina Tonka Zeca (56) koji se pod imenom Tony Gerard od 22. veljače ove godine vodi u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Punomoć je, navodno, ovjerena kod zagrebačke javne bilježnice Ž.M., a osumnjičena je uzela sebi za pravo da oglasiti prodaju nekretnina u Zlatarićevoj ulici koje su u vlasništvu našeg sugrađanina.

Prema pravu prvokupa, nekretnine u Gerardovu vlasništvu su već ponuđene Gradu Dubrovniku i Dubrovačko- neretvanskoj županiji koji su odgovorili odbijenicom, a čeka se i odgovor Republike Hrvatske. Znakovito je kako je dvadeset dana nakon navodne ovjere ugovora, polovicom veljače Tonko Zec tajanstveno nestao.

Izvori nam otkrivaju kako se M.Š. tereti da je od 15.prosinca prošle do 14. siječnja ove godine, na još neutvrđenom mjestu izradila dvije posebne punomoći kojima je, navodno, ovlaštena da u njegovo ime i za njega kao vlasnika zaključi kupoprodajni ugovor bez ikakvog ograničenja te ugovor o doživotnom uzdržavanju. U potonjem je ugovoru lažno navedeno da je Gerard primatelj uzdržavanja te da joj on, "trenutkom svoje smrti daje u vlasništvo sve dubrovačke nekretnine i sav gotov novac koji se nađe kod njega ili na bilo kojem računu" iako je izvjesno znala da je Dubrovčanin nije ovlastio za te transakcije.

Odabrala branitelja

Navedene je punomoći, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, predočila našim sugrađanima I.G. i M.D. i s njima 12. siječnja ove godine prvo sklopila predugovor o kupnji nekretnina, a 11. veljače i ugovor. Kupci su povjerovali u predočene lažne punomoći te M.Š. isplatili ukupno 400 tisuća eura, što je prema nalogu za pravosudnu istragu iznos za koji se Samoborka nepripadno okoristila.

Doznali smo kako je osumnjičenoj i pritvorenoj prevarantici prvotno kao branitelj bio po službenoj dužnosti određen odvjetnik Nikola Jakšić, ali je potom ona izabrala Dragana Pištala koji je ubuduće zastupa. Naš nas je izvor izvijestio kako je M.Š. u svojoj obrani izjavila kako je "sve radila u dogovoru s Tonyem Gerardom" i da ju je on opunomoćio za prodaju poslovnog prostora površine 40,48 'kvadrata' u prizemlju zgrade 1548 i 1550, zemljišni uložak 929, KO Dubrovnik.

28. travanj 2024 13:22