StoryEditorOCM
Crna kronikaS POZORNICE NA HITNU

Hrvatski glumci napadnuti u središtu Novog Sada: Nakon ukazane liječničke pomoći otputovali su u Zagreb, čitatelji lokalnog portala osuđuju nasilje

Piše dv
20. prosinca 2022. - 16:44

Dvojica članova zagrebačkog Teatra ITD (&TD) napadnuta su rano jutros, oko 3.30 sati, u središtu Novog Sada, prenosi Slobodna Dalmacija.

Njih je napala grupa mladića u Nikolajevskoj porti.  Prema informacijama portala 021.rs, napad je kvalificiran kao nasilničko ponašanje i traga se za grupom od četiri-pet mladića.

Hrvatski su glumci bili u Novom Sadu jer se posljednjeg dana "Synergy World Theater Festivala" igrala predstava "Bura" u Novosadskom kazalištu. 

Prema neslužbenim saznanjima 021.rs, do napada je došlo nakon što su ih nepoznati mladići presreli i pitali jesu li iz Hrvatske.

Članovi teatra su nakon incidenta prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine gdje im je pružena pomoć. Primljeni su s lakim tjelesnim ozljedama i da su nakon ukazane liječničke pomoći, promatranja i zbrinjavanja, pušteni na kućno liječenje.

Nakon puštanja iz bolnice, članovi hrvatskog kazališta otputovali su u Hrvatsku.

Za sada nema informacija o tome jesu li napadači privedeni, a nije se oglašavalo ni tužiteljstvo.

Teatar ITD (&TD) bio je među pet kazališta iz regije koja su sudjelovala na petom festivalu Synergy, od 15. do 19. prosinca.

U fokusu ovogodišnjeg festivala bila je ugroženost žena, a od svog osnivanja ova manifestacija se bavi ugroženim kategorijama društva. 

Zanimljive su i reakcije čitatelja lokalnog portala 021.rs, koji su zgroženi fizičkim napadom. Uostalom, uvjerite se i sami: 

"Ne, ovo više nije Onaj grad. Grozno!"

"Dobrodošli u prestonicu kulture."

"Nikad neću razumeti šta nacionalisti traže u Vojvodini, gde ne pripadaju. Imate Kosovo, pa idite tamo da srbujete. Niti je vama ovde dobro, niti ste dobrodošli. Izvinjavam se glumcima u ime građana Novog Sada. Mi smo u našoj varoši postali manjina, srpski narod nas satire"...

 

 

27. travanj 2024 04:50