StoryEditorOCM
Crna kronikaNOVI DOKAZI?

Grčki odvjetnik koji brani Boyse: ‘Policija ima snimku napadača i ubojstva! Pronašli su i nož...‘

Piše Filip Pavić/JL
13. kolovoza 2023. - 13:09

U nedjeljuju ujutro u Gradsku sudnicu u Ateni stiglo je policijskim autobusom posljednjih 35 uhićenih navijača osumnjičenih za incidente koji su se u ponedjeljak 7. kolovoza navečer dogodili ispred stadiona AEK-a u New Philadelphiji.

Vasilis Noulezas, grčki odvjetnik koji brani trojicu hrvatskih navijača, danas je ispred Gradske sudnice u Ateni otkrio da postoji snimka napadača i potencijalno ubojstva, kao i da je policija moguće našla oružje kojim je ubijen 29-godišnji Grk Mikalis.

- Policija je pronašla nekoliko noževa, od kojih bi jedan mogao biti oružje ubojstva, samo se čeka obrada - ispričao je Noulezas danas ispred sudnice.

Na snimci se, pak, vidi grupa od 20 do 30 navijača, kao i potencijalno ubojica i sam čin. Kada se uvedu ti novi dokazi, dodao je odvjetnik, mogli bi tražiti od suda da osumnjičenike puste iz pritvora uz jamčevinu ili uvjet da ne napuštaju zemlju,piše Jutarnji list 

Noulezas je danas, kada na sudu iskaz daje posljednjih 30 navijača, ponovio da smatra kako se u grčkoj javnosti potiče osvetnička atmosfera, a zbog toga bi hrvatski navijači mogli biti i u opasnosti u zatvorima.

image

Atena

Ranko Suvar/Cropix

Spomenuo je i činjenicu da je jedan dio uhićenih grčkih navijača pušten i prije odlaska na sud, kao i to da je neobično da grčka policija nije uhitila baš nijednog navijača AEK-a.

- Kada se dvojica potuku, što napravite? Pa valjda primite obojicu. Ja samo postavljam to kao pitanje, zašto nijedan navijač AEK-a, koji su isto sudjelovali u sukobu, nije uhićen. Slobodno napišite da sam to rekao, nije me strah - zaključio je odvjetnik.

Dosad svima produžen istražni zatvor

Posljednja dva dana iskaz je dalo ukupno 70 navijača pred sudskim istražiteljima, a svima je produžen istražni pritvor pa se očekuje da će sud isto odlučiti i za preostale navijače koji će svoj iskaz dati danas do kraja dana. U bitnom, svi dosad ispitani navijači zanijekali su da su sudjelovali u incidentu sa smrtnim ishodom.

image

Atena,

Ranko Suvar/Cropix

Navijačima se na teret stavljaju četiri kaznena djela: sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, ubojstvo iz nehata, eksplozija i posjedovanje eksplozivnog materijala.

Za kazneno djelo ubojstva 29-godišnjeg Michalisa Katsourija, za koje u ovoj fazi nije podignuta optužnica ni protiv jednog od osumnjičenih, čeka se DNK-a analiza koja bi mogla otkriti počinitelja.

image

Atena,

Ranko Suvar/Cropix
28. travanj 2024 19:45