StoryEditorOCM
Crna kronikadetalji nesreće u prapratnom

Glasnogovornica PU DNŽ Andrijana Biskup: Troje putnika pokušalo je pomoći suputnici, no nisu uspjeli. Policijski ronilac Dražen Knežević o noćašnjoj akciji

Piše Anton Hauswitschka
20. ožujka 2023. - 14:37

Nakon završenog očevida nesreće u trajektnoj luci Prapratno na Pelješcu, glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske županije Andrijana Biskup kazala je kako su svo troje preživjelih putnika, nakon što je automobil splitskih registarskih oznaka završio u moru, pokušali spasiti svoju suputnicu, no to im nije uspjelo.

image

Glasnogovornica PU DNŽ Andrijana Biskup

Božo Radić/cropix/

- Vozeći iz smjera Dubrovnika prema Splitu vozač umjesto na pristupnu cestu Pelješkom mostu skrenuo prema Prapratnom u trajektnoj luci te je bez zaustavljanja automobil završio u moru. U njemu su se nalazile četiri osobe, muškarac koji je vozio te tri suputnice. Nakon pada u more, vozač i dvije putnice uspjeli su se izvući iz automobila i isplivati na površinu. Jedna ženska osoba smrtno je stradala. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da je imao 0,81 gram alkohola te je uhićen a poslijepodne će biti sproveden pritvorskom nadzorniku – kazala je Biskup.

image

Policijski Ronilac Dražen Knežević

Božo Radić/cropix/

Jedan od dvojice policijskih ronilaca koji su noćas oko dva ujutro iz automobila izvukli tijelo preminule putnice Dražen Knežević, pripadnik interventne jedinice Grofovi opisao je akciju:

– Automobil je bio na morskom dnu, na dubiti između četiri i pol i pet metara. Akcija je trajala dvadesetak minuta jer smo morali izuzeti neke predmete i snimiti situaciju u automobilu prije nego smo izvukli tijelo koje se nalazilo na suvozačkom mjestu, a osoba nije bila vezana sigurnosnim pojasom – kazao je Knežević

15. travanj 2024 03:16