StoryEditorOCM
Crna kronikaSERIJSKI BOMBAŠI U RIJECI

Evo što bi mogli biti motivi napada; Na mjestu eksplozije prijeteći grafit na ćirilici

Piše Marin DeškovićLuka Benčić/jl
28. svibnja 2023. - 13:31

Premda još uvijek ne isključuju neke druge varijante, budući da je kriminalističko istraživanje tek praktički započelo, kako neslužbeno doznajemo, policija sumnja kako je motiv postavljanja i detoniranja eksplozivnih naprava ispred trgovačkih centara Plodine u Rijeci kriminalni, a ne politički.

Odnosno, da su bombe postavljene kao neka vrsta stvaranja pritiska na tu tvrtku.

Također, kako neslužbeno doznajemo, riječki kriminalisti već neko vrijeme sumnjaju upravo u tu varijantu, te sinoćnje uhićenje dvojice muškaraca koji su neposredno prije toga detonirali eksplozivnu napravu ispred tornja Plodina u Tower centru na Pećinama, nije bilo slučajno, već je riječ o nekoj vrsti policijske zasjede.

image
Luka Benčić/jutarnji List/

Naime, nakon prve eksplozije 21. svibnja ispred Plodina na Vežici, policija je napravila plan prikrivenoga motrenja nekih trgovačkih centara Plodine u Rijeci. No, napadači su sinoć najprije detonirali jednu eksplozivnu napravu na Pećinama, da bi se zatim uputili prema drugoj lokaciji, nekoliko kilometara dalje, gdje su u Kostreni namjeravali ponovno podmetnuti novu napravu. No, doslovce kod postavljanje druge bombe, uhitila ih je policija.

image
Luka Benčić/jutarnji List/

Noćašnja eksplozija dogodila se na nizbrdici kojom se automobili spuštaju s parkirališta na krovu shopping centra Tower, odmah do nedavno renoviranog nebodera kojeg je prije nekoliko godina kupila tvrtka Plodine, kako bi im postao upravno sjedište.

Budući da nije oštećena žbuka na fasadi, niti je uopće napukla ijedna od staklenih ploča kojima je neboder obložen, može se zaključiti da se nije radilo o snažnom eksplozivu, iako je bomba dosta glasno odjeknula na čitavom istočnom području Rijeke.

03. ožujak 2024 10:11