StoryEditorOCM
Crna kronikaŽESTOK OBRAČUN

Dvojica Srba pomokrila se po Hajdukovom muralu na Grudi: ‘Upozorio sam ih, a onda je uslijedio kaos...‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/jl
23. kolovoza 2023. - 18:14

Zbog uriniranja po Hajdukovu muralu u Grudi dok usput i urlaju pod okriljem noći jučer, dubrovačka policija uhitila je dvojicu državljana Srbije. Ta dvojica mladića rođenih početkom Domovinskog rata, 1990. i 1991. godine, kazneno su u konačnici prijavljeni za prijetnje iz mržnje kao i za nasilničko ponašanje iz mržnje, piše Jutarnji list.

Koji je točno njihov bio grijeh? Policija u kaznenoj prijavi osnovano sumnja da je dvojac 22. kolovoza u noćnim satima zapišavao mural nogometnog kluba. Taj neprimjereni čin mokrenja na javnom mjestu vidio je 45-godišnji muškarac koji im je prišao i upozorio ih da to ne rade.

Ne marivši za posljedice, državljani Srbije su ga, s ciljem da kod njega izazovu osjećaje straha i uznemirenosti, a i s ciljem iživljavanja, počeli psovati i uz prijetnje ga fizički napadati. Sve su to činili, smatraju dubrovački policajci i tužiteljstvo, zbog netrpeljivosti prema pripadnicima druge nacionalnosti.

Uhićeni državljani Srbije su na kraju uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku nakon čega su danas dovedeni na ispitivanje u dubrovačko tužiteljstvo koje je za njih predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora smatrajući da postoji opasnost od bijega i ponavljanja djela.

No sudac istrage je taj vapaj tužiteljstva odbio te je donio rješenje o mjerama opreza - zabrane napuštanja boravišta odnosno teritorija RH ali i zabranu približavanja i uspostavljanja veze sa oštećenim 45-godišnjakom.

28. travanj 2024 00:55