StoryEditorOCM
Crna kronikaPREVRNULI SE

Dvojica migranata čamcem pokušali iz BiH doći u Hrvatsku pa završili u nabujaloj Savi, policija ih spašavala

Piše Željko Petrušić/JL
15. listopada 2022. - 17:40

Dvojica migranata koji su gumenim čamcem pokušali iz Bosne i Hercegovine prijeći rijeku Savu i doći u Hrvatsku umalo su nastradali jer im se čamac prevrnuo, piše Jutarnji.

Kako je u subotu izvijestila Policijska uprava brodsko-posavska, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška došli su u petak u 11:35 sati do saznanja da je na rijeci Savi kod Davora došlo do prevrtanja gumenog čamca zbog čega su dvije osobe pale u rijeku.

"Odmah po dojavi, policijski službenici su službenim plovilom u vrlo kratkom vremenu od svega pet minuta došli do mjesta prevrtanja čamca. Dolaskom su uočene dvije osobe afroazijskog podrijetla. Jedna osoba je izlazila iz rijeke na suprotnoj obali u Bosni i Hercegovini, dok se druga pridržavala za gumeni čamacte su ju izvukli iz rijeke, nakon čega je osoba zbrinuta", priopćila je policija.

"Ovim činom policijski službenici su još jednom pokazali svoju humanost i hrabrost, obzirom da ovo nije prvi slučaj spašavanja migranata iz nabujale rijeke Save te su se i ovaj put iskazali kao profesionalci kojima je na prvome mjestu zaštita života i tijela građana", ističu iz policije.

05. svibanj 2024 19:04