StoryEditor
Crna kronikaTJEDNO IZVJEŠĆE PU |

Dubrovčanin vozio s 2,6 promila i skrivio prometnu. Najveću novčanu kaznu platit će 27-godišnji Metkovac

Piše dv
22. ožujka 2021. - 13:26
Tom Dubravec/Cropix

Najveća koncentracija alkohola od 2,68 g/kg izmjerena je u večernjim satima u nedjelju, 21. ožujka, 41-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka u Dalmatinskoj ulici u Dubrovniku skrivio prometnu nesreću s lakše ozlijeđenom osobom i većom materijalnom štetom na način da je udario u dva nepropisno parkirana vozila, navodi se u tjednom izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te se za dalje prekršajno sankcioniranje čeka nalaz CKV-a kako bi se točno utvrdilo je li, pored alkohola, vozač bio i pod utjecajem droga.

Najveća novčana kazna u iznosu od 11.500,00 kuna izrečena je 27-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u nedjelju navečer, prilikom prometne kontrole u Ulici don Radovana Jerkovića u Metkoviću odbio testiranje na droge te tijekom vožnje nije koristio zaštitni pojas. 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 626 represivnih mjera. 

15. svibanj 2021 15:06