StoryEditorOCM
Crna kronikaDOZNAJEMO DETALJE

Dubrovčanin osumnjičen za silovanje danas bi trebao biti priveden na sud u Splitu, dok je državljanin BiH osumnjičen za bludne radnje

Piše Ahmet Kalajdžić
5. rujna 2023. - 12:26

Očekuje se kako će nakon okončane kriminalističke istrage zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanje na štetu jedne ženske osobe, tijekom dana dežurnom općinskom državnom odvjetniku u Splitu biti priveden osumnjičeni 29-godišnjak.

Navodno je riječ o stomatologu iz Dubrovnika (29), a kako su nas izvijestili iz Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske, protiv njega je po dovršenom kriminalističkom istraživanju podnesena kaznena prijava te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku splitske Policijske uprave. Također, iz te smo uprave doznali kako nam "u cilju zaštite žrtve kaznenog djela od sekundarne viktimizacije više informacija o ovom slučaju nisu u mogućnosti pružiti".

U svezi sumnje u počinjenje navedenog gnusnog kaznenog djela obratili smo se i Službi za odnose s javnošću Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj iz koje su nas izvijestili "da je PU dubrovačko-neretvanska u posljednjih deset dana zaprimila dvije kaznene prijave za kazneno djelo "Bludne radnje" opisano u čl. 155. Kaznenog zakona. U prvom je slučaju prijavljen hrvatski državljanin, a u drugom slučaju državljanin Bosne i Hercegovine. Kriminalističko istraživanje jednog od navedenih slučajeva je još uvijek u tijeku, dok je drugo dovršeno privođenjem počinitelja uz kaznenu prijavu".

Prema neslužbenim podacima, drugoosumnjičeni državljanin BiH star je 33 godine. Iz Villa Palme su nas, također, izvijestili kako "zbog činjenice da je jedno kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku, kao i stoga što se radi o osjetljivim kaznenim djelima u kojima se maksimalno nastoji zaštiti žrtvu" nisu u mogućnosti detaljnije informirati javnost o navedenim događajima.

26. travanj 2024 23:06