StoryEditorOCM
Crna kronikaBAŠ U TOM TRENUTKU naiđe...

Dubrovačka policija pronašla drogu kod trojice mladića, jedan slučaj je uistinu bizaran

Piše DV
24. listopada 2023. - 13:55

U dva odvojena slučaja policija kod trojice mladića pronašla je drogu. Prvi slučaj je uistinu bizaran. Službenici kriminalističke policije i Interventne jedinice policije u večernjim satima u subotu, 21. listopada, u Lozici su zaustavili osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak, a na mjestu suvozača se nalazio 21-godišnjak koji je u tom trenutku s novčanice šmrkanjem konzumirao kokain.

Vidjevši policijske službenike 21-godišnjak je odbacio navedenu novčanicu i manju količinu kokaina, priopćili su iz PU dubrovačko-neretvanske. Policajci su pored mjenjača vozila uočili plastičnu vrećicu s većom količinom kokaina, za koju je vaganjem utvrđeno kako teži 55 grama.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, izvršena je pretraga vozila kada je pronađena još manja količina kokaina, novčanica s tragovima praškaste tvari, digitalna vaga i manja količina MDM-a. Vozač i suvozač su kazneno prijavljeni za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, a osim toga, 20-godišnjak je kazneno prijavljen i za kazneno djelo omogućavanja trošenja droga. Obojica su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku. Osim toga, zbog konzumacije droge, 21-godišnjak je i prekršajno sankcioniran po Zakonu o suzbijanju droga.

image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

U drugom slučaju, za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama kazneno je prijavljen 18-godišnjak koji je u večernjim satima u nedjelju, 22. listopada, zaustavljen u Ulici Iva Vojnovića tijekom redovne prometne kontrole.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja 18-godišnjak je prekršajno sankcioniran, a pronađena su mu i dva pakiranja amphetamin speeda, ukupne težine 28 grama. Droga je uz potvrdu oduzeta, a 18-godišnjak kazneno prijavljen.  

02. svibanj 2024 02:34