StoryEditorOCM
Crna kronikapogledajte snimku

Dramatične scene u Ateni! Policija natjeravala huligane na motorima, dvojica bjegunaca se prevrnuli

Piše Filip Pavić/JL
10. kolovoza 2023. - 12:49

Na ulazu u Nea Filadelfiu, zloglasnu atensku četvrt navijača nogometnog kluba AEK-a, gdje se prije nekoliko dana zbio krvavi incident i nered zagrebačkih Boysa, Jutarnji list je svjedočio masovnoj policijskoj potjeri i obračunu s AEK-ovim navijačima.

Kao motoristička banda, najmanje dvadeset skutera, na svakome po dvojica mladih navijača, pojavilo se na glavnoj ulici Leof. Dekelias. Prošli su ravno pored nas uz buku motora, panično trubljenje i galamu.

Konobar kafića Route 69 prekoputa je oprezno provirio glavu i izvadio mobitel. Okršaj se odvio u nekoliko sekunda. Navijači su udarali po automobilima vozača na semaforu pokušavajući proći, a jedan je dio uz škripanje guma kroz križanje na početku Nea Filadelfije u punom gasu prošao na crveno.

Za njima na motorima, kako smo vidjeli, jurilo je približno 20 policajaca s izvučenim pendrecima. Golema buka motora, metež, na križanju je ubrzo nastala blokada, a prolaznici su se razmaknuli u stranu.

Navijači su se razbježali u više smjerova, a nekoliko je policijskih motora uspjelo s ceste skrenuti jedan skuter s dvojicom navijača na parking kafića Route 69.

Motor dvojice navijača, obojica u 20-im godinama, kako smo vidjeli, prevrnuo se, a oni su opkoljeni s najmanje 10 policajaca ostali ležati na podu tamo gdje su pali. Stavljene su im lisice, posjednuti su leđima uza zid u hladovinu, a za 10 minuta pokupljeni su i odvedeni u policijskim automobilima u postaju.

Snimku potjere pogledajte OVDJE.

Ostali su navijači s policijom na repu pobjegli dublje u kvart. U 20 minuta, koliko smo ostali na licu mjesta, najmanje je deset patrola prošlo dublje u središte opasne Nea Filadelfije, kao i troja kola hitne pomoći.

Grčki mediji javljaju da je policija na kraju privela jedanaestero ljudi koje ispituju zbog moguće umiješanosti u incident.

Policija, prema prvim informacijama, povezuje napad s činjenicom da je kafić povezan s jednim od uhićenih u napadu u Novoj Filadelfiji.

Izgleda da je ovo samo jedna od planiranih akcija grčke policije protiv AEK-ovih navijača koji posljednjih dana prijete obračunima, neredima i nasiljem zbog ubijenog navijača AEK-a u obračunu s gotovo stotinu sada uhićenih Dinamovih navijača.

28. travanj 2024 17:13