StoryEditorOCM
Crna kronikaSMOKVICA ZAVIJENA U CRNO

Donosimo detalje tragične nesreće na Korčuli u kojoj su izgubljena tri mlada života, automobil je prepolovljen

Piše dv
2. siječnja 2022. - 10:09

Za otočane 2. siječnja nije donio ništa dobro, početak godine za sve Korčulane, a pogotovo za malo naselje Smokvicu u središtu otoka nije mogao biti gori. Rano jutros, nešto prije jedan u noći, na dionici ceste D-118, dogodila se prometna nesreća u kojoj se smrtno stradala trojica mladića. Kako neslužbeno doznajemo, sva su trojica iz Smokvice.

Okolnosti nesreće doznali smo neslužbeno, trojica mladića u dobi od 19, 22 i 24 godine zabavljali su se u jednom kafiću u Blatu. Kako je kafić zatvorio u ponoć, mladići su navodno s ekipom odlučili zabavu nastaviti u privatnoj vikendici u Veloj Luci. Neslužbeno doznajemo da ih je bilo više i da su na zabavu u vikendicu krenuli s tri automobila, dva su vozača odlučili krenuti zaobilaznicom, voziti polako i izbjeći policiju na glavnoj cesti jer su malo popili. Trojica mladića navodno nisu pila pa su odlučili glavnom cestom.

Zavoj na kojem su izletjeli s ceste do danas je mnogima bio koban i otočanima je dobro poznat. Vozili su navodno Golfa 3, a 19-godišnji vozač, najmlađi među trojicom, položio je tek prošle godine. Nepregledan zavoj, mokar kolnik i kako neslužbeno doznajemo jako velika i neprilagođena brzina razultirali su tragičnom nesrećom. Automobil je udario u obližnje stablo i kako doznajemo puknuo na pola! Brzina je bila tolika da na cesti nema niti tragova kočenja.

U Smokvici danas velika tuga, kako doznajemo, mladići su bili vatrogasci, pripadnici DVD-a Smokvica, a dvojica su bili i jedinci. Općina će proglasiti dane žalosti.

19. travanj 2024 05:31