StoryEditorOCM
Crna kronikaUHIĆENJE NA MCGP KARASOVIĆI

Djukan R. čeka izručenje Njemačkoj

28. svibnja 2019. - 17:03
Prema europskom uhidbenom nalogu kojeg je raspisao INTERPOL Njemačke, na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići na Debelom Brijegu, pri pokušaju ulaska u Hrvatsku iz smjera Crne Gore uhićen je crnogorski državljanin Djukan R. (47), inače stanovnik Berana, na sjeveru susjedne države.

Prema riječima Pera Miloglava, glasnogovornika Županijskog suda u Dubrovniku, njemačko pravosuđe traži Djukana R. zbog osnovane sumnje da je u jesen 2018. godine, kao sudionik kriminalne grupe, u njemačkom gradu Saarburgu počinio provalnu krađu u jednu obiteljsku kuću. Navodno su s njim bila još dvojica pomagača, a grupa je tom prilikom ukrala u gotovini 3.000 eura te po dva zlatna prstena i broša, kao i dvije zlatne narukvice.

Djukanu je određen ekstradicijski pritvor radi predaje Njemačkoj. Kako smo uspjeli doznati, uhićenik se suglasio s izručenjem, što znači da će postupak ekstradicije ići prema pojednostavljenom, odnosno ubrzanom postupku. Do izručenja bit će na skrbi zatvora u Dubrovniku.
08. svibanj 2024 23:52