StoryEditorOCM
Crna kronikaNehumani roditelj

Deveterostruki otac tjerao djecu da uđu u kadu i pustio hladnu vodu, suze nisu pomogle: ‘Tu ćete biti do jutra!‘

Piše DV/JL
11. travnja 2023. - 12:41

Uzrujan jer mu djeca školarci izostaju s nastave a usput i puše Galaxy jer se u takvom društvu i kreću, jedan muškarac iz sjeverne Hrvatske, inače otac devetero djece, odlučio je primijeniti totalno neprimjerene metode kažnjavanja. Zbog svega je intervenirala policija koja je, ne vjerujući vlastitim očima, u kadi punoj hladne vode zatekla dvojicu prestravljenih, promrzlih i golih dječačića.

image

Ilustrativna fotografija

Shutterstock

Prava drama za dječake krenula je oko 19 sati lanjskog 12. listopada u obiteljskoj kući. Otac ih je tukao rukama po tijelu pa je jednom dječaku nanio natučenja lakta i leđa a drugom leđa vrata i kukova. Obojicu ih je zatim natjerao da skinu odjeću sa sebe te ih potjerao u kupaonicu da goli sjednu u kadu. Pritom je pustio hladnu vodu i odbio uključiti grijanje te zatim širom otvorio prozor u kupaonici, piše jutarnji.hr.

- Tako ćete u kadi sjediti do jutra – odlučno im je rekao otac dok su dječaci plakali tresući se od hladnoće. U jednom trenutku njihova maloljetna sestra se vratila kući pa je i ona proživjela očev teror. Navodno ju je prvo odbio pustiti u kući da bi ju zatim udario rukom po glavi i pljunuo u lice, a na kraju joj rekao da se više ne vraća kući jer da će ju ošišati pa je pozvala policiju.

Nemile scene prekinula je policija koja je muškarca uhitila, a tužiteljstvo je nakon svega protiv njega podignulo optužnicu zbog povrede djetetovih prava. Na suđenju se muškarac posuo pepelom pa je na kraju nedavno nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, međutim, neuvjetovani dio kazne je osam mjeseci, dok je 16 mjeseci s trogodišnjim rokom kušnje. Na sve to sud je odredio i zaštitni nadzor koji može trajati do proteka roka provjeravanja kao i sigurnosnu mjeru obveznog psihosocijalnog tretmana. Međutim, oslobođen je plaćanja sudskih troškova i branitelja po službenoj dužnosti.

image

Deveterostruki otac obiteljski nasilnik

(Ilustrativna foto)

Danijel Soldo /Cropix

- Žao mi je zbog svega i obećajem da se više neću tako ponašati prema djeci. Sinovi su prije mog dolaska doma konzumirali Galaxy. Bili su blijedi. A djeca na sve redovito ne pohađaju školu i to mi je tog dana bila rekla i učiteljica. Inače, vikao sam te zgode na izvanbračnu suprugu jer ne pazi na djecu. Kćer se stalo skiće, a sve troje djece puši. Inače, sinovi su bili nekoliko minuta u kadi do dolaska policije, a prozor kupaonice je od ranije bio otvoren – pravdao se osuđeni muškarac.

Prilikom određivanja visine kazne, sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovu raniju neosuđivanost, priznanje djela, iskazano žaljenje te obećanje da više neće činiti ista ni slična djela. Dok mu je otegotna okolnost činjenica da je pokazao vrlo veliku količinu kriminalne volje i upornosti prilikom vršenja kaznenih djela na štetu vlastite malodobne djece, navodi jutarnji.hr.

23. travanj 2024 06:42